Denumire proiect: Cristina Albu Academy

Denumire studio arhitectură:
Above Interiors

Echipă proiect: Denisa Răducu

Autor fotografii: Crețeanu Vlad

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: o tânară antreprenoare, Cristina Albu

Suprafața utilă: 275 mp

Cristina Albu Academy

Conceptul a pornit de la ideea de oază de relaxare, scopul fiind acela de a lucra și de a învăța cu drag, având la dispoziție tot ce îți este necesar într-o academie de nail art. Stilul designului armonizează elemente glam, elemente de verdeață și elemente neoclasice, astfel încât împreună să redea atmosfera pe care Cristina și-a dorit-o. S-au ales culori pastelate în contrast cu accente tari, cromatica diferă de la o zonă la alta, dar în același timp conceptul asupra întregului rămâne neschimbat.

La parter, cele două intrări în clădire împart spațiul după cum urmează: zona principală, unde se află recepția, grupul sanitar și cele trei săli de curs pentru pedichiură și zona de dormitor pentru cursantele care se cazează în cadrul academiei, care beneficiează și de baie cu duș, chicinetă și garderobă. La etajul 1 se regăsesc trei săli de curs pentru manichiură, birou, grup sanitar și camera de sterilizare. La mansardă, un spațiu open space deservit zonei de luat masa și de depozitare.

Punctul principal de atracție este casa scării, fiind iluminată de un candelabru modern care se poate admira de la fiecare etaj. Această zonă a fost gândită să îmbine elementele favorite ale clientei: natura, apa, lumina și culoarea. Recepția este placată cu ceramică glossy verde smarald, culoarea și plăcile ceramice fiind parte din concept.

Zona sălilor de cursuri pentru pedichiură este formată din trei încăperi care comunică între ele. Cele opt posturi de lucru sunt separate de sala de predare a cursurilor. S-au folosit elemente de decor pentru pereți, de tip baghete decorative, vopsea decorativă, fototapet și inserții de bandă LED RGB. O parte din piesele de mobilier au fost aduse de la sediul vechi al academiei și adaptate astfel încât să se încadreze în noua amenajare.

Sălile de curs de la etajul 1 sunt amenajate cu piese de mobilier de prezentare pentru produse, cu elemente de verdeață, cu fototapet și oglinzi. În sala principală de curs a fost schimbată pardoseala și s-au ales două modele de ceramică cu aspect de marmură care creează un model de tip chenar. În celelalte săli s-a recondiționat parchetul de lemn existent. Pentru a genera mai mult spațiu, pentru una dintre săli am configurat o ușă culisantă cu cadru metalic, care permite aranjarea meselor de lucru într-un mod mai funcțional.

Cristina Albu Academy este un proiect aparte, o adevărată provocare și s-a depus mult efort pentru ca spațiul inițial să beneficieze de numeroase modificări. Urmărind conturile de social media ale academiei, realizez cu bucurie cât de multe persoane apreciează acest loc și beneficiează de funcționalitatea și de atmosfera spațiului.

Sfatul arhitectului/designerului

Prin elemente de decor și prin iluminat, am reușit să mutăm atenția de la punctele slabe, către anumite zone ce au impact pozitiv uriaș. Un alt truc folosit pentru acest proiect, a fost să mascăm anumite minusuri cu piese de mobilier pentru depozitare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Above Interiors – Denisa Răducu