Nume proiect: Showroom Design & Mood

Autor: arh. Victor Ciurea

Birou: IMC Studio CAD

Beneficiar:  S.C. Mişu S.R.L.

Adresa: bd. Aurel Vlaicu, nr. 214, Constanţa

Suprafaţa amenajată: 1100mp

Design & Mood

Conceptul  a pornit de la dorinţa de a avea un spaţiu cât mai liber, luminos, uşor de circulat şi flexibil. S-a dorit şi utilizarea cât mai eficientă a spaţiului şi evitarea aglomerării cu obiecte.

Puţinii pereţi adăugaţi au rolul de a demarca ambientele şi zonele de expunere şi nu urcă până în tavan, iar birourile au închideri doar parţiale, din sticlă. Plafonul rămâne astfel liber şi formele sale curbe oglindesc circulaţiile şi alveolele funcţionale, facilitând orientarea în spaţiu. Formele curbe care se regăsesc în intreaga clădire (stâlpi, plafoane, scară) creează un spaţiu fluid, care ghidează vizitatorul. Între scara centrală şi birouri se croieşte o alveolă pentru discuţii, cu bar şi bucătărie deschisă, cu dublu rol de găzduit evenimente si de mic „hub creativ” pentru designeri locali şi profesioniştii din domeniu.

Insulele” de pe plafon sunt dublate de linia corpurilor de iluminat, care deservesc astfel şi circulaţiile, şi exponatele. Împreună cu finisajul alb şi pardoseala deschisă la culoare, se conturează un spaţiu luminos, minimal care nu atrage atenţia de la exponate. Mobilierul este proiectat dupa acelaşi tipar – simplu, funcţional, discret. Detaliul se dă din accente negre, din textura profilelor metalice din plafon şi din vegetaţie

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.