Denumire proiect: Duplex L

Denumire studio design interior:

ALL Design

Echipă proiect: designer de interior

Alina Luncan

Autor fotografii: Studio 31

Oraș/Localizare: Oradea

Anul finalizării: 2022

Duplex L

Acest proiect este o amenajare de la zero în stilul contemporan, din stadiul de clădire la roșu. Apartamentul este împărțit pe două niveluri, ceea ce a permis compartimentarea funcțională pe zona de zi și zona de noapte. Parterul este compus din hol intrare, living, care încorporează zona de dining, bucătărie open space, birou și baie. Etajul este compus din dormitor cu dressing și baie matrimonială cu duș, camera copilului cu baie proprie cu cadă.

Amenajarea a pornit de la zona scării, care se vede prima dată cum intri în apartament. S-a dorit a fi piesa centrală a amenajării, o combinație de piatră, sticlă, metal și lemn masiv. Provocarea acestui proiect a fost zona de zi, având o formă trapezoidală și foarte mult spațiu vitrat, cu dublă orientare. Colțarul a fost poziționat în mijlocul camerei, creând zone de trecere de jur împrejurul lui. Livingul este deschis spre toate încăperile, bucătăria open space fiind dorința specială a beneficiarilor pentru a petrece cât mai mult timp împreună. Astfel, insula cu plită care deservește zona de gătit are trei scaune counter pentru a putea servi masa.

Cromatica finisajelor se încadrează la nonculori, tonuri de gri închis și gri deschis, la fel și paleta aleasă pentru mobilier. Accentul este dat de pete de culoare în cărămiziu, care se regăsesc atât în zona de zi, cât și la etaj, în cele două dormitoare.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit ca amenajarea să creeze o atmosferă liniștită și intimă, perfect realizată prin nuanțele închise folosite pentru pereți și mobilier, prin scenarii multiple de iluminat cu ajutorul aplicelor de pereți, lămpilor suspendate și veiozelor. Alegerea fiecărei piese de mobilier a fost atent analizată, dorind să colaborăm cu producători diferiți pentru canapea, scaune și pat. Zona preferată este insula de la bucătărie, ideală pentru momentele când gătim sau doar stăm la un pahar de vin.”

Sfatul arhitectului/designerului

Anumite grinzi inestetice au fost închise cu rigips și vopsite în aceeași nuanță cu mobilierul de sub ele, un truc folosit atât la parter, cât și la etaj, în camera copilului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ALL Design