amenajare casa

Dorința beneficiarului a fost ca acest duplex surprinzător să fie o experiență senzorială diferită odată cu trecerea dintr-o cameră în alta, așadar stilul eclectic extravagant a fost un rezultat firesc. De asemenea, proprietarul a ținut foarte mult să integreze colecția personală de artă în ambient, așadar diferitele texturi folosite au venit în ajutorul contextualizării acesteia.

Duplex Moceanu

Amenajare casa Duplex Moceanu

Conceptul propus este format din patru concepte diferite pe care designerul de interior le-a omogenizat într-un tot unitar, dar cu elemente diferite și contrastante, ce au rolul de a crea “un univers” aparte în fiecare încăpere ce face parte din amenajarea casei. Astfel, spațiul devine un fel de drum inițiatic într-o lume cu o sensibilitate neorchestrată, care surprinde la fiecare pas. Fiind realizat din două apartamente cu structură identică, amenajarea casei duplex a suferit modificari majore la etajul superior, unde întâlnim un hol, o baie secundară, un dormitor mic și un dormitor matrimonial cu baie proprie.

Punctul culminant este baia matrimonială care este accestă printr-un glasvand chiar din dormitor, oferind o atmosferă intimă și luxoasă, cu elemente ce duc către o zonă tropicală. Dormitorul mic este o compoziție de elemente contrastante, de la peretele de klinker, la tonul accentuat de nuanțe de galben muștar care, împreună, fac din camera aceasta cea mai colorată parte a casei.

Dormitorul matrimonial este cea mai întunecată încăpere, o materializare a opțiunii specifice a beneficiarilor spre tonuri calde, dar închise la culoare. La etajul inferior avem un hol, o baie de serviciu, o cameră tehnică, un open space cu ieșire pe terasă care integrează bucătăria, zona de dining și livingul.

Partea mai luminoasă de la etajul inferior mizează mult pe tente aurii și alamă din zona de living care contrastează cu bleumarinul mobilei de bucătărie ce evocă serenitatea peisajelor marine grecești. Piesele de mobilier sunt de asemenea alese cu atenție sau create la comandă, designul final având și un touch vintage adus de câteva piese de colecție mid-century.

Motto-ul pe care încercăm să îl urmărim atât în viața profesională, cât și în cea personală este: ‘Inovația nu se obține prin respectarea cu sfințenie a regulilor și a obiceiurilor vechi. Așadar, să nu ne fie frică să încălcăm regulile, măcar din când în când.’, spune Manuel Teicu.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Eterogen – Manuel Teicu