Denumire proiect: Eclectic Silence

Denumire studio arhitectură:

Studio 2.1

Echipă proiect: arh. Caradim

Cristina-Ioana, arh. Caradim Radu, arh. Istrate Andreea, arh.
Budaies-Tanaru Emanuel

Autor fotografii: Andrei Tudoran

Oraș/Localizare: Strada Mitropolit Filaret, București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu 2 copii

Suprafața utilă: P = 71.8mp,

E = 112mp, terase = 62mp, anexa = 27mp + terasă și piscină

Eclectic Silence

Procesul de amenajare a durat aproximativ un an, proiectul fiind preluat când încă se afla în construcție, lucru ce ne-a permis o colaborare directă cu arhitectul pentru realizarea plafonului de beton aparent și a unor mici modificări pe partea de compartimentare.

Principala caracteristică pe care am simțit-o încă de la început și am căutat să o amplificăm, este comunicarea directă a zonei de zi de la parter cu grădina din spatele casei. Închiderile de sticlă culisează pentru a permite deschiderea „colțului” dintre living și bucătărie, astfel încât pe perioada sezonului cald terasa să devină parte din interior.

La etaj se află trei dormitoare, fiecare cu un aparat de baie și dressing propriu, rezonând cu cerințele familiei, astfel încât fiecare membru să aibă parte de intimitate. În dormitorul matrimonial accentul cade pe zona patului, realizat la comandă din catifea albastră, cu o tăblie alungită care se intersectează cu plafonul de beton lăsat aparent. Elementele din alamă prezente la corpurile de iluminat și fotoliul aduc un plus de eleganță spațiului. Dormitoarele copiilor sunt realizate astfel încât să corespundă nevoilor și dorințelor acestora. Atât pe zona parterului, cât și la etaj, au fost lăsate aparente diferite zone ale plafonului de beton și marcate prin scafe de lumină, lucru ce contribuie la accentuarea stilului industrial-elegant ales pentru amenajare. Ca paletă cromatică și materiale am folosit bej și gri, lemn natur, piatră naturală, terrazzo și beton. Culoarea accent este albastru, regăsit în fiecare cameră prin tapet, tapițerie și diverse accesorii.

Pentru anexa cu piscină din grădina din spatele casei ne-am dorit un aer de vacanță și am optat pentru placarea piscinei cu plăci de marmură și realizarea unei laturi din sticlă securizată, care estompează diferența de nivel dintre cele două, totul într-o vegetație de bambuși.

Părerea beneficiarului

„Pentru zona de zi, principalul lucru dorit de la această amenajare a fost acela de a avea livingul și bucătăria deschise către terasă și grădină, creând impresia unui singur spațiu. Pentru zona de etaj, ideea a fost aceea ca fiecare membru al familiei să aibă intimitatea lui, dormitoare cu dressing și baie proprie. Când vorbim de activități de familie, zona preferată este livingul, continuat cu grădina și zona de piscină, iar pentru momentul de liniște și „timp pentru tine” fiecare își are locul perfect în intimitatea camerei lui.”

Sfatul arhitectului/designerului

Pentru a pune în valoare un astfel de spațiu, unde vitrajele sunt de dimensiuni mari și se realizează o legatură directă cu exteriorul, alegerea a fost să aducem în casă elemente din natură prin grădina verticală din living, blatul de masă din bucătărie realizat din lemn natur cu mici imperfecțiuni, ce aduc un plus de unicitate obiectului, finisaje din piatră naturală și tapet cu temă botanică.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.