amenajare apartament

Localizare  –  București, România

Suprafață – 70 mp

Anul finalizării – 2019

Concept – Optimizarea spațiului într-un mod elegant

Stilul amenajării – Un eclectic între modern și contemporan

Materiale folosite – lavabilă și vopsea decorativă, profile decorative, parchet din lemn stratificat, tapet din hârtie și tapet magnetic, fototapet, plăci ceramice

Mobilier – 90% din mobilier este realizat la comandă pentru a optimiza cât mai bine spațiul. În rest, mobilier din catalog.

Gamă cromatică – Culori pastelate combinate cu câteva accente de culoare.

Poze: Alexandru Prodan

Famous Home

Amenajare apartament Famou Home

Proiectul #MyFamousHome reprezintă un apartament de 3 camere din zona de nord a Bucureștiului, care a fost foarte bine optimizat ca și spațiu.

Amenajarea apartamentului a pornit de la câteva modificări ale compartimentării față de planul inițial: s-a creat o zonă de debara în locul zonei de dining din sufragerie. S-au propus: să se facă switch între cele două dormitoare, deoarece din dormitorul matrimonial s-a făcut acces către terasă. Iar ca să păstreze baia matrimonială cu acces din dormitor, au mutat ușa.

Pentru a optimiza spațiul, dar în același timp fără a aglomera atmosfera, arhitectii au propus pentru acest proiect de amenajare apartament multe spații de depozitare sub formă de dulapuri înalte până în tavan. Din cauza bugetului limitat, s-a făcut tot posibilul să se investească  în materiale de calitate, iar economia au făcut-o prin mixarea materialelor și neutilizarea acestora unde nu este chiar obligatoriu (pentru acest lucru s-au consultat și cu echipa de constructori cu care colaborează).

De exemplu, nu am placat băile cu faianță pe toată înălțimea spațiului sau nu am pus faianță în spatele mobilierului unde eram siguri că apa nu va ajunge; am propus mobilier din PAL, dar i-am adăugat elemente decorative, plus am montat cornișa pe partea superioară a acestora, în acest fel dulapul pare că face parte din construcția camerei. precizează beneficiara dar și arhitecta Natalia.

Prin proiectul #MyFamousHome am experimentat multe trucuri și detalii tehnice, cum ar fi: aplicarea pe pereți al unui glet sub formă de cremă care ajută la îndreptarea pereților – arată senzațional; am aplicat bandă LED cu mascarea acesteia cu o cornișă personalizată, asta din cauza că nu aveam posibilitatea de a o încastra; am experimentat aplicarea decorativei  în bucătărie pe care am pictat-o peste cu o foiță de aur; am propus în camera copilului un perete interactiv – tapet magnetic vopsit cu lavabilă tip tablă de scris cu cretă.

Mai multe despre proiectul de amenajare apartament puteți afla vizionând video-ul oficial pe Youtube

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Creativ Interior