Ne-am inspirat din viața opulentă a Marelui Gatsby, dar fără să exagerăm și să virăm în kitsch. Am vrut să fie prețios, dar în același timp primitor și masculin. Masculin prin culori și texturi, dar totuși un spațiu în care chiar și o doamnă s-ar simți confortabil

Gatsby

Pentru noul său apartament de două camere, tânărul proprietar și-a dorit un spațiu personal, intim, care să îl reprezinte în totalitate și să includă elemente de lux. Cunoscător și adept al lucrului bine făcut, a fost dispus și chiar a insistat să își asume unele costuri suplimentare, pentru a obține un rezultat de lungă durată, cât mai fidel propriilor dorințe. Amenajarea este inspirată din stilul Art Deco, în vogă în anii ’20 ai secolului trecut, adus în contemporan: “ Ne-am inspirat din viața opulentă a Marelui Gatsby, dar fără să exagerăm și să virăm în kitsch. Am vrut să fie prețios, dar în același timp primitor și masculin. Masculin prin culori și texturi, dar totuși un spațiu în care chiar și o doamnă s-ar simți confortabil”, descrie designerul de interior. Apartamentul are o suprafață mică și înglobează într-o singură încăpere trei spații cu destinație diferită: bucătărie, living, dining. În ansamblu, sentimentul este unul unitar, însă fiecare zonă are personalitate proprie.

Amenajarea a început cu bucătăria: pentru a masca centrala termică poziționată spre geam, mobilierul dotat cu accesorii Blum a fost proiectat simetric, simetrie întreruptă de hota decorativă. Fronturile sunt gri deschis, decorate cu plăci de MDF auriu metalic de la Kronospan, ce dialoghează cu mânerele și bateria în același finisaj prețios. Blatul are o nuanță deschisă  și e dotat cu o chiuvetă Sottotop de la Franke. În dining se află o masă de dimensiuni reduse, facută pe comandă, și un corp încăpător pentru depozitare. Prin designul Art Deco, elementele din MDF vopsit și oglindă, plus sistemul de deschidere “push”, care a permis renunțarea la mânere, corpul de mobilier dă impresia de perete decorativ. Dormitorul e amenajat în aceeași paletă de culori ca restul casei. Aici, stilul Art Deco e prezent prin decorul auriu care îmbracă peretele din spatele patului și ușa culisantă. În mod intenționat, s-a optat pentru același decor: atunci când ușa e închisă, ea pare o parte din perete. Lustra cu design excentric adaugă un element de dramatism în dormitor. În baie, beneficiarul a preferat un duș foarte spațios în loc de cadă. Pardoseala e placată cu aceeași gresie ca în hol și zona de zi, ceea ce creează continuitate. Monotonia e întreruptă de faianța neagră, montată cu kit de rosturi auriu, care îi pune în evidență jocul de forme.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Eunice Pantea