Call for Projects Album 2024

Amenajarea acestui apartament situat în zona Aviației, București, surprinde combinația perfectă între eleganța și rafinament, între modern și clasic; dinamism al tonurilor și joc al texturilor. Linii moderne cu accente aurii și contraste îndrăznețe. Beneficiarii și-au dorit reamenajarea zonei de zi, pentru un look fresh i modern.

GOLDEN DREAM PROJECT

Compartimentat funcțional, având prevăzute zone distincte de zi și de noapte, apartamentul este compus dintr-un open space, living și bucătărie, baie de serviciu. În faza ‘before’, zona de bucătărie era închisă, peretele comun cu living room-ul urmând să fie ulterior demolat. Astfel, dacă inițial livingul avea o suprafață generoasă de 48,38 mp, după demolarea peretelui, zona de open space a devenit și mai generoasă, însumând 62,67 mp. Acestei zone îi deserveste o terasă generoasă, apartamentul fiind poziționat la parter. Zona de noapte este complet separată, formată din 3 dormitoare și 2 băi. Stilul inițial al amenajării pentru zona de living a fost menținut în mare parte. S-a intervenit la revopsirea tavanului și pereților, împrospătarea parchetului din lemn masiv precum și redecorarea zonei cu piese noi de mobilier și accesorii. Bucătăria și baia s-au dorit renovate complet întrucât acestea erau complet depășite și învechite ca design. S-au păstrat elementele de finisaj existente: parchetul din lemn masiv și pardoseala din travertin natural existente.

Din perspectiva cromatică, tonul este unul cald, o combinație echilibrată de bejuri și gri-uri calde, inserții de lemn masiv de nuc în zona de dining, contrastate de gri antracit, care conferă adâncime spațiului și sobrietate. ‘Cireașa de pe tort’ este adiția de auriu…elementul principal al întregii reamenajări al spațiului. Beneficiara se declară o mare iubitoare de tonuri și texturi aurii, iar acest element a reprezentat laitmotivul/sursa de inspirație al interiorului. Bucătăria s-a dorit una foarte modernă, cu plită pe gaz Pitt integrată direct în blatul din dekton, cuptor smart și cafetieră ultra digitalizate de la brandul elvețian V-ZUG, chill-blaster Smeg. Linii moderne cu accente aurii și contraste îndrăznețe.

De asemenea, vedeta spațiului îl reprezintă corpul de iluminat ‘Argent’ Terzani, pe finisaj auriu, care plutește aducând un plus de căldură și strălucire fundalului gri antracit al mobilierului. Living room și bucătăria au fost transformate, conectate de un joc de nuanțe de gri antracit și auriu/alama, contrastate de blatul insulei și al zonei de lucru din dekton negru, echilibrate însă de nuanțele calde ale lemnului și completat de nuanțe de crem, ivoire și bejuri care se regăsesc în canapea și fotolii, pardoseala din travertin natural. Corpul de depozitare suspendat din living room a fost păstrat din amenajarea inițială, la fel și zona de dining. Baia de serviciu, cu suprafața vitregită de doar 2,66 mp, a fost amenajată în tonuri alb-aurii, placarea s-a realizat cu ceramică imitație de marmură Capraia, inserții metalice auriu mat (în zona oglinzii). De asemenea, regăsim profile metalice aurii inserate între plăcile ceramice și plăcile de oglindă fumurie, iar pentru a obține vizual, un spațiu mai generos, un perete a fost complet placat cu oglindă fumurie. Rezultatul este o baie minimalistă, cu linii simple, însă extrem de rafinată și elegantă.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.