Denumire proiect: Golden Feather

Denumire studio arhitectură:
Cristiana Zgripcea Interior Design

Echipă proiect: Cristiana Zgripcea, Ciprian David

Autor fotografii: Vlad Crețeanu

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: o familie cu un copil

Suprafața utilă: 110 mp

Compartimentarea apartamentului este coerentă din punct de vedere funcțional, cu zona de zi separată de cea de noapte și încăperi generoase și echilibrate la nivel de proporții.

Rezultatul la care am dorit să ajungem a fost acela al „surprizei vizuale” și al misterului dat de imaginile interesante pe care le creează atât alăturarea de materiale inedite, cât și fronturile ușilor folosite pentru spațiile de depozitare, identice cu cele folosite pentru placarea pereților. La nivel cromatic am optat pentru nuanțe de ivoar și bejuri calde în zona de zi și griuri mai intense pentru zona de noapte.

Pentru livingul și bucătăria open space un laitmotiv stilistic a fost prezența ancadramentelor la nivelul pereților. Acestea se completează armonios cu fronturile frezate ale mobilierului de bucătărie. Prezența insulei a fost una dintre cerințele principale ale beneficiarilor, astfel am creat o piesă de mobilier custom made care să cuprindă și o zonă de luat masa.

Avantajul dormitorului matrimonial este că dispune atât de baie propie, cât și de dressing separat, creând astfel o suită matrimonială. Este un spațiu care îndeamnă la relaxare, cu nuanțe mai închise, dar și cu accente prețioase aurii, ce răsfață și conturează încăperea. Dormitorul secundar aparține unei fetițe, dar a fost amenajat astfel încât să poată primi și un frățior sau surioară la un moment dat. Astfel, am folosit două elemente principale: cromatica pastel de rozuri și bleuri și cât mai multe linii curbe și jucăușe.

Provocarea acestui proiect a fost să creăm mult din puțin – un spațiu prețios și rafinat folosind elemente simple, nimic extravagant, așa cum ne-au solicitat beneficiarii. Stilistic amenajarea poate fi încadrată ca un fusion între clasic și minimal.

Părerea beneficiarului

„Îți mulțumesc! Îmi place foarte mult cum a ieșit totul!”

Sfatul arhitectului/designerului

Deși este doar o zonă de trecere, holul principal a devenit pentru mine unul dintre punctele preferate ale casei, deoarece am reușit să creăm atât spații de depozitare consistente și funcționale, cât și o imagine cel puțin inedită și surprinzătoare pentru un culoar de distribuție.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cristiana Zgripcea Interior Design