amenajare casa

Locuința se află într-un cartier liniștit al Bucureștiului, are 144 de metri pătrați, distribuiți pe parter și etaj și aparține unui cuplu tânăr, cu două fetițe gemene.

Încă de la prima discuție cu beneficiarii a fost clar că sunt o familie căreia îi place să socializeze, care se simt bine atunci când sunt înconjurați de prieteni, așa că am dorit să le creăm un mediu propice pentru întâlnirile cu prietenii.

Graphite Grey

Amenajare casa Graphite Grey

Echipa Next Interior am pornit de la paleta cromatică bazată pe nuanțe de gri, pe care am ales-o împreună cu ei, și am stabilit că trebuie să avem un accent de culoare: galbenul. Astfel, ne-am gândit să le propunem o amenajare de casa intr-un stil fresh,  care sa fie contemporană, curată, dar sofisticată și spectaculoasă în același timp.

Punctul central al amenajării casei este categoric open space-ul de la parter, unde am integrat bucătăria, zona de ședere și cea de luat masa. Am conceput amenajarea pornind de la forma bucătăriei, care se dorea a fi destul de generoasă și am venit cu ideea de a da dublu rol uneia dintre laturi: front de lucru pentru bucătărie și bar pe partea dinspre locul de luat masa.

Dar nu am vrut să propunem orice fel de bar, ci unul care să pară că plutește, suspendându-l pe picioare din sticlă. Și pentru că beneficiarul este colecționar de vinuri, ne-am propus să îi creăm un spațiu de expunere a sticlelor, ce pot fi admirate în timp ce urci scările.

Parte din brieful amenajarii casei a făcut și faptul că beneficiarii își doreau un dormitor matrimonial wow, cu vedere către baie. Soluția noastră a fost să creăm un decor scenografic, prin numeroasele suprafețe lucioase și utilizând mai multe surse de iluminat. Zona dușului din baia matrimoniala este complet vitrată către dormitor, și pentru a continua motivul reflexiilor, am ales pentru pereții dușului plăci cu forme geometrice cu aspect de oglindă.

În camera fetelor am pus accentul pe zona de paturi, pe care le-am transformat în elemente scenografice tip căsuță, motiv ce se găsește și pe ușile dulapurilor. Aici am păstrat paleta cromatică, îndulcind-o totuși cu accente de roz prăfuit. Iar pentru baia fetelor am optat pentru două lavoare tip bol, câte unul pentru fiecare, și pentru o cadă freestanding, pusă în evidență de plăcile ceramice lucioase, cu aspect de marmură.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.