Denumire proiect:
Grohe HQ România

Denumire studio arhitectură:
AXS Studio

Echipă proiect: dr. arh. Sonia Troancă, arh. Andrei Crăciun

Autor fotografii: arh. int. Alexandru Prodan

Oraș/Localizare: București, România – Clădirea „Millo Offices “

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Grohe

Suprafața utilă: 400 mp

Grohe HQ România

Grohe este o companie recunoscută internațional pentru gama diversificată de produse și soluții pentru amenajări pe care o deține și este un lider de piață la nivel național în furnizarea obiectelor și accesoriilor sanitare.

Spațiul amenajat se află într-o clădire nouă de birouri de referință, din capitală – Millo Offices. Acesta a avut inițial o configurație spațială flexibilă, de tip open space, care a facilitat compartimentarea după conceptul arhitecților și a nevoilor clientului. Scopul principal a fost amenajarea unui nou sediu al filialei Grohe din România, care să fie reprezentativ pentru compania de renume și care să permită, totodată, acomodarea echipei locale aflate într-o continuă creștere, într-un spațiu conform standardelor actuale.

Compartimentarea propusă definește în primă fază un spațiu de primire, care integrează recepția și o mică zonă de expunere a produselor. Alături de acestea se află o sală pentru training și conferințe, cu un spațiu adiacent de expunere a produselor și sistemelor sanitare furnizate. Zona propriu-zisă de office este compusă din birouri private pentru administrativ și un spațiu deschis, generos, de tip open space, destinat membrilor echipei. Toate aceste zone sunt deservite de un mic oficiu, care beneficiază de o logie privată, cu vedere spre centrul istoric.

Intenția arhitecților a fost crearea unui ambient care să emane „bucuria pură a apei“ (după deviza companiei „Pure Freude an Wasser“) și care să pună în evidență cele patru valori de bază ale companiei: calitate, tehnologie, design și durabilitate. Cromatica aleasă, precum și materialele folosite au fost atent selectate și sunt inspirate din mediul natural (apa, lemnul, vegetația, marmura naturală), favorizând astfel o abordare sustenabilă și holistică a amenajării. Paleta de culori reunește nuanțe precum albastru vibrant, gri și alb – tonuri reprezentative pentru brand. Vegetația a fost introdusă sub formă de pereți vegetali și jardiniere, care îmbogățesc spațiul și oferă o atmosferă caldă și primitoare, atât pentru membrii echipei, cât și pentru vizitatori. Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate la comandă, după schițele și conceptul propus de către arhitecți. Printre acestea se remarcă expozoarele, menite să pună în evidență produsele sanitare ale companiei.

Părerea beneficiarului

„Noul sediu Grohe întruchipează valorile brandului și reprezintă un mod prin care vizitatorii să poată vizualiza produsele din portofoliul companiei și soluțiile pe care aceasta le poate oferi în domeniul amenajărilor interioare. Prin atmosfera creată, sediul oferă echipei un mediu de lucru plăcut și primitor. Arhitecții de la AXS Studio au fost alături de noi pe tot parcursul proiectului și au transpus cerințele companiei într-un mod creativ și armonios, realizând o amenajare care îi introduce pe cei care îi trec pragul în universul aparte al brandului Grohe.”

Sfatul arhitectului/designerului

În crearea unui concept de design interior office este esențială comunicarea deschisă și constantă cu beneficiarii, pentru a repera toate cerințele și nevoile acestora și pentru a înțelege, de asemenea, istoria și filosofia brandului, pentru care urmează a fi realizată amenajarea. Sediul poate deveni astfel o oglindă a companiei, în care se regăsesc principalele calități si elemente specifice acesteia.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de AXS Studio