Call for Projects Album 2024

Intervenția constă în transformarea spațiului unei locuințe unifamiliale generoase în spații care să poată fi închiriate pentru turiștii care vin în zonă. Casa se află în Brașov iar actuala prezentare face referire la prima fază a proiectului – regândirea și amenajarea etajului. S-a dorit obținerea mai multor camere care să funcționeze individual, adaptate regimului de închiriere. Provocarea majoră a fost de a introduce băi proprii fiecărei camere având în vedere faptul că proporția spațiilor nu a fost gândită de la început pentru o recompartimentare.

Guesthouse where dreams unfold

S-a optat pentru o abordare minimalistă prin propunerea de spații servante ascunse, cu intenția de a nu avea o prezență invazivă în camerele de dormit. Așadar s-a recurs la dublarea unor pereti unde în spatele unui riflaj continuu sunt ascunse spații de depozitare, grupurile sanitare sau dușul, designul concentrându-se pe ergonomie, multifuncționalitate și adaptabilitate. În definirea abordării arhitecturale se conturează două direcții esențiale. În primul rând, există o puternică intenție de a conserva și restaura cât mai mult din specificul casei, păstrându-i astfel autenticitatea și respectând istoria și arhitectura. Pe de altă parte, un alt obiectiv central al proiectului este crearea unui spațiu nou într-un echilibru rafinat cu existentul dar care se situează în acord cu contemporaneitatea. Această direcție implică reinterpretarea spațiilor pentru a încorpora elemente actuale adaptate nevoilor și preferințelor unui stil de viață modern. Paleta de culori folosită este una deschisă, cu vibrații din stejar natur, suprafețe cu piatră în culori calde, tesături naturale care dau confort și textură spațiului. Metalul negru adaugă accente de mister și contrast. În final, fundalul alb amplifică senzatia de spațiu deschis și creează un mediu calm și primitor, evitând suprasaturarea vizuală și oferind o notă de eleganță și distincție. Detalierea și execuția riflajului s-a realizat prin colaborare și implicare directă cu atelierul de tâmplărie, fiind o afacere mai veche de familie a biroului. Majoritatea elementelor de mobilier sunt alese pentru a contura și completa spațiul, cu o estetică minimalistă, cu forme simple, geometrice, pentru a obține o atmosferă fluidă și neaglomerată. Diferitele moduri de iluminare, inclusiv ambientală, funcțională sau de accent, adaugă straturi de profunzime spațiului și contribuie la experiența narativă a proiectului de amenajare interioară. Coordonatori proiect: arh. Cristina Mândrescu | arh. Mihai Mihăilă

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.