Denumire proiect: Heritage Villa

Denumire studio arhitectură:­ ­Anterior Interior Design

Echipă proiect: Arh. Alexandra Năstase

Autor fotografii: Alexandru Prodan

Oraș/Localizare: Bran, Predeluț

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Casă de vacanță/de închiriat

Suprafața utilă: 120 mp

Heritage Villa este mai mult decât un proiect, este o poveste. Casa inițială a fost construită în urmă cu aproximativ 30 de ani, având rol de casă de vacanță, o escapadă în mijlocul naturii, departe de agitația orașului. În ultimii ani, casa a fost moștenită de nepoata proprietarilor. Ea a dorit să păstreze această amintire valoroasă și a decis restaurarea integrală a casei.

Am urmărit un stil modern și confortabil, actual pentru zilele noastre, însă în același timp am încercat să păstrăm amprenta trecutului prin integrarea elementelor tradiționale precum boluri și oale ceramice, fuse și fuioare, blănuri, obiecte restaurate din lemn. Am mers pe o paletă cromatică neutră, încercând să ne concentrăm pe materiale și texturi naturale precum lemnul și împletitura de ratan, iar pentru a accentua diverse zone, am folosit culori pastelate.

Parterul casei găzduiește living-ul, zona de dining, bucătăria, unul dintre grupurile sanitare și zona tehnică – spălătorie și uscătorie. La nivelul finisajelor am ales varianta unui parchet stratificat, compatibil cu încălzirea în pardoseală nou instalată, iar pentru spațiile umede am selectat cu atenție plăci ceramice cu modele tradiționale pentru o compoziție ludică. Pereții au fost vopsiți în decorative și lavabile în culori calde. Ca gamă cromatică, am ales culori pământii și nuanțe deschise: beige-uri, texturi de lemn și fibre naturale.

Păstrând aceeași idee, la etaj am amenajat cele trei dormitoare și cele două grupuri sanitare. Deși fiecare cameră are tematica proprie, imaginea de ansamblu conturează o atmosferă caldă, menită să primească noi oameni în „brațele” sale.

Părerea beneficiarului

„Casa pentru care am solicitat serviciile Alexandrei are pentru mine o mare încărcătură emoțională. Mi-am dorit un loc cald și special, care să aducă aminte de tradițiile din zona satului de munte, dar care să aibă și accente moderne. Obiectivele mi-au fost îndeplinite, astfel că, de fiecare dată când cineva îi calcă pragul, aud același lucru: WOW!

Greu de spus care este colțul preferat, cam peste tot sunt accente și piese deosebite… probabil colțul de citit.”

Sfatul arhitectului/designerului

Dacă îți dorești refacerea integrală a unei case, mai ales atunci când locația nu coincide cu reședința ta, trebuie să te înhami la drum cu foarte multă răbdare. Câteodată procesul de restaurare poate să fie mai costisitor și mai greu decât ți-ai imaginat, de aceea este foarte important să vezi ce este cu adevărat important pentru tine și să ai răbdare până ajungi la rezultatul dorit. În cazul în care costurile sunt mai mari decât cele prevăzute inițial, încearcă să nu faci rabat la calitatea lucrărilor de construcții, a finisajelor sau a instalațiilor electrice și sanitare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Anterior Interior Design – Alexandra Năstase