Denumire proiect: Hotel Vulcan

Denumire studio arhitectură:
Envy Design

Echipă proiect: Octavian Neagu/Lorena Dinu

Autor fotografii: Envy Building Design SRL

Oraș/Localizare: Vulcan –
Jud. Hunedoara

Suprafața utilă: 805 mp

Suprafață totală teren (design exterior): 2458 mp

Hotel Vulcan

Conceptul a avut la bază integrarea elementelor geometrice într-un spațiu neutru, pentru ca rezultatul să fie unul plăcut vizual, atractiv, intrigant și totodată aerisit. Stilul de amenajare este unul modern cu elemente și accesorii ce dau eleganță spațiului. În partea de exterior s-a dorit crearea unei oaze de relaxare cu piscină, jacuzzi, șezlonguri și baldachine, clienții putând accesa și zonă de grill. Ne-am gândit și la cei mai mici și am creat un spațiu de joacă generos pentru aceștia.

Elementul de inspirație sunt fost panourile decorative din alamă cu forme geometrice, pe care am vrut și spunem noi, am și reușit să le integrăm cu succes în tot design-ul hotelului, dând spațiului un aer rafinat cu accente glam.

S-au folosit culori neutre, precum bejul în combinație cu non-culorile alb și negru, folosite atât la partea de plăci ceramice, cât și la accesoriile și elementele metalice. Culorile de accent folosite au fost rozul pudrat și turcoazul, în combinație cu elemente din natură precum lemnul, panouri decorative din mușchi și licheni și multe plante decorative. La exterior s-a folosit piatră aparentă în nunațe de gri și bej pentru placarea fațadelor.

Spațiul fiind foarte generos a putut fi împărțit în lobby/recepție și restaurant cu terasă. Designul fiecărei încăperi este unul modern cu accente glamour. Accentuarea acestora se face prin combinația plăcilor marmorate albe și negre și a elementelor metalice de tip alamă cu forme geometrice. Textilele catifelate ale scaunelor reprezintă un accent de culoare al încăperilor. Dorința principală a proprietarilor era aceea ca spațiul să fie utilizat la capacitate maximă, fără să pară înghesuit, astfel ne-au lăsat ­libertatea de a fi cât mai creativi.

Sfatul arhitectului

Uneori elementele structurale, precum pilaștrii, pot reprezenta o mare problemă datorită poziționării lor nefericite. Placarea cu oglinzi poate reprezenta cea mai bună soluție pentru mascarea acestora, dând totodată impresia de spațiu mai mare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.