Denumire proiect: ISHO 13

Denumire studio arhitectură:
BIANCOEBIANCA

Echipă proiect: Timeea Diosi
/ Elie Kamel

Autor fotografii: Denis Săvescu

Oraș/Localizare: Timișoara

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: cuplu

Suprafața utilă: 63 mp

ISHO 13

Apartamentul de 63 mp pentru un cuplu tânăr este situat într-un complex rezidențial nou, Isho, la cinci minute de centrul orașului Timișoara. Aspecte precum locația – etajul 13, lumina naturală frumoasă de după-amiază și multele zile înnorate ale anului, au determinat echipa de arhitecți să propună un design luminos și plin de culoare.

Odată ce intri vezi dress­ing-ul înalt și spațios, acoperit cu o oglindă din sticlă colorată. Acesta este un material-cheie, care a fost folosit pentru a crea reflexii și sentimentul general de mărire a spațiului și a reprezentat, de asemenea, o abordare de design ludică și distractivă în comparație cu oglinda clasică simplă. Pe măsură ce avansezi în apartament, parcurgi efectul de “bloc” albastru care separă vizual intrarea de livingul deschis și rupe aceste două spații, oferindu-le nu numai funcțiuni diferite, ci și un design mai interesant.

Cheia stilistică este modern-minimalistă, cu joc de culoare și geometrie, astfel încât spațiul să devină cât mai proaspăt și tânăr, evitând elementele inutile și acordând prioritate sistemelor de depozitare.
Materialele au fost atent alese pentru a potența efectul culorilor în spațiu: contrastul de teracotă și albastru, tonuri vibrante care sunt calmate de parchetul cu aspect de faianță, mozaic grafic în bucătărie, oglindă colorată și țesături moi, pentru a crea un tot unitar și primitor.

Părerea beneficiarului

„Am apreciat mult la această colaborare atenția deosebită la detalii. Începând de la prima discuție, în care am stabilit care sunt valorile, prioritățile și nevoile noastrea, această grijă am simțit-o pe parcursul întregii amenajari, în flexibilitatea abordărilor, în înțelegerea și acceptarea diferențelor de părere și în rezolvarea propusă, care la final a satisfăcut complet dorințele noastre. De aceea suntem foarte mulțumiți și vom recomanda cu mare căldură această echipă și în viitor. Cel mai drag colț din casă este zona canapelei, de fiecare dată când ne întâlnim cu cei dragi.”

Sfatul arhitectului/designerului

Pentru noi provocarea a fost dimensiunea apartamentului și faptul că beneficiarii aveau nevoie de mult spațiu de depozitare. A trebuit să experimentăm cu materiale, să creăm zone de depozitare care nu doar să umple spațiile, ci să ne ajute să creăm acel flux în interiorul unui perimetru pe care să îl definim până la capăt, de aici și jocul cu oglinda colorată, care mărește spațiul, dar în același timp e un wow factor în întreg apartamentul.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de BIANCOEBIANCA