Denumire proiect: It’s Private Office

Denumire studio arhitectură:
It’s Private Design

Echipă proiect: Iolanda David

Autor fotografii:
It’s Private photo-video

Oraș/Localizare: Cluj-Napoca

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: sediul de birouri
al It’s Private

Suprafața utilă: 47,5 mp

Înainte de amenajare, apartamentul, poziționat la parterul unei case interbelice din centrul vechi al orașului Cluj-Napoca, funcționa ca mic spațiu de birouri și studio foto-video pentru It’s Private photo-video. Am putea spune, așadar, că e vorba despre o renovare.

S-a realizat o recompartimentare completă a spațiilor, care să dea impresia de suprafață mai mare. S-a dorit crearea unor spații care să conducă la un dinamism mai mare între membrii echipelor It’s Private, plus spații intime pentru discuții telefonice, întâlniri private sau conferințe. Așadar, structural, spațiul este complet deschis, păstrând doar zona de grup sanitar închisă. Prin introducerea a doi pereți separatori de sticlă am creat zonele intime dorite.

La intrare avem un open space care permite deschiderea între holul de intrare, zona de așteptare/relaxare, chicinetă și open table-ul de lucru. Este un spațiu care la nevoie se poate transforma în studio foto-video profesionist. Trecem printr-o zonă denumită intern „acvariu” – o zonă care poate fi înțeleasă ca două posturi de birouri / zonă de trecere / zonă de intimitate audio, etc. Ajungem în camera cu funcțiune mixtă: spațiu destinat conferințelor, întâlnirilor, dar și o zonă cu patru posturi de lucru în caz de nevoie. Spre grupul sanitar trecem printr-un hol în care am transformat un fost acces într-un spațiu de depozitare, datorită grosimii zidurilor clădirii vechi.

Am ales un stil contemporan, ușor industrial, care să evoce o amenajare în trend, dar cu design atemporal. Cromatica utilizată a fost una neutră caldă. Sunt utilizate diferite tonuri și nuanțe de gri, accente calde de taupe/ocru desaturat, iluminări punctuale prin suprafețe albe și dramatizări prin accesorii metalice negre. Elementul principal adus în design a fost utilizarea texturilor deosebite: texturile de beton aparent pentru pereti, texturi metalice de cupru sau de metal vopsit negru si blaturi de lemn masiv, decupate organic pe margini, pentru a sparge din rectangularitatea volumelor cu unghiuri drepte.

Părerea beneficiarului

„Ideea inițială a acestui proiect a pornit de la nevoia de a crea cel puțin 12 locuri de lucru într-un spațiu de numai 47 mp, situat la parterul unei clădiri vechi din zona ultracentrală a Clujului. Atât soluția finală, cât și stilul amenajării au fost propuse de studioul de arhitectură de interior și design interior „It’s Private Design”- colegii noștri. Odată prezentată această soluție, am fost imediat convins că așa trebuie să arate și să funcționeze spațiul acesta. Am aflat abia ulterior că trecuseră prin 8 variante de concept până să ajungă la o soluție care, odată prezentată, părea atât de simplă și de ușoară. Am fost foarte plăcut surprins că o provocare atât de mare, părea să aibă o rezolvare fezabilă din toate punctele de vedere. Trecând rapid la ziua în care totul a fost finalizat, eu și colegii mei am intrat într-un spațiu mult mai bun decât îmi puteam imagina.”

Sfatul arhitectului/designerului

Găsiți un nucleu al amenajării și transformați-l în elementul central din punct de vedere funcțional și estetic. Folosiți sticla ori de câte ori e necesară o împarțire funcțională într-un spațiu de mici dimensiuni.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.