Pentru a reda acestei case strălucirea meritată, am avut în vedere în primul rând eliberarea fluxului de lumină naturală și amplificarea acesteia cu ajutorul finisajelor potrivite și în al doilea rând crearea unui scenariu corect de iluminat artificial. Am dorit crearea unei atmosfere calde, dar sofisticate, un mix perfect între eleganță și confort. Am obținut un cămin în adevăratul sens al cuvântului, un spațiu sustenabil, menit să treacă testul timpului cu grație și personalitate.

Situată în nordul capitalei, locuința este dispusă pe trei niveluri – parter, etaj și mansardă – și acum beneficiază de un spațiu de zi deschis și generos, trei dormitoare, cinci băi, gym și jacuzzi. Intervențiile de recompartimentare au fost minore: am renunțat la o încăpere ce era utilizată drept birou, în favoarea unei ample zone de luat masa, care astfel face legătura firească între bucătărie și living room. Modificarea a îmbunătățit considerabil fluxul și circulația luminii.

Confortul estetic și funcțional a fost crescut prin înlocuirea în totalitate a finisajelor, prin înlocuirea tamplăriei exterioare, prin montarea încălzirii în pardoseală și prin designul de influență japoneză, care aduce cu el o stare de bine, de calm și de liniște. Livingul este unul remarcabil, iar punctul focal, scara încolăcită în jurul șemineului înalt de aproape șase metri, atrage toate privirile.

Beneficiarii ne-au mărturisit că se simt foarte bine în noua lor locuință, care, spunem noi, este exact așa cum ne-am imaginat-o: caldă, senină, cu finisaje de calitate, precum cele văzute de ei în Japonia (una din călătoriile lor de suflet). Amenajarea a implicat multe soluții personalizate, unele confecționate chiar în șantier, începand cu balustrada din sticlă și mâna curentă din lemn curbat, continuând cu treptele, mobilierul, blaturile și terminand cu usa șemineului sau cu unele soluții de iluminat.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de EDesign Bespoke Interiors