Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.

Locuința amenajată se află în complexul Anavia din Otopeni și aparține unui cuplu care a dorit să schimbe viața la bloc cu o casă la curte.
Echipa Next Interior a realizat amenajarea open-space-ului de la parter și a dormitorului matrimonial de la etaj, restul casei urmând să fie amenajat în curând.
● Beneficiar: un cuplu și pisoiul lor
● Suprafață utilă: 80 mp
● An finalizare: 2020
● Investiție: aproximativ 22.000 euro
● Locație: complexul Anavia Residence, Otopeni
● Fotografii: Andreea Dobrescu
Jolly Neutrals
Amenajare casa Jolly Neutrals
Echipa a pornit conceptul amenajării ascultând cu atenție preferințele beneficiarilor pentru amenajarea casei: designul scandinav, minimalist, simplitatea, culorile deschise și materialele naturale. Am stabilit că vom avea o paletă cromatică compusă din nuanțe de gri și culori neutre, dar pe care o vom aduce la viață cu un accent de culoare: galbenul.
De asemenea, având în vedere că beneficiarii au apelat la noi într-un stadiu incipient al construcției am putut interveni în a îmbunătăți compartimentarea la parter. Astfel, având în vedere suprafața redusă, ne-am dat imediat seama că o bucătărie închisă, așa cum era ea propusă în planurile dezvoltatorului, nu va face decât să fragmenteze și să întunece spațiul.
Eliminând pereții de compartimentare ai bucătăriei am obținut un spațiu deschis, care înglobează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa. Astfel, am eliminat efectul de tunel pe care îl avea holul, dar mai ales, în amenajarea bucătăriei am putut să propunem o insulă care să funcționeze și ca spațiu de lucru și depozitare, dar este și loc de luat micul dejun. Am ales o bucătărie cu fronturi din MDF vopsit, albe, care să se întoarcă în partea de sus pentru a câștiga spațiu de depozitare. Chenarul rezultat, împreună cu blatul au aspect de lemn și am punctat cu accentul de culoare corpurile superioare.
Tot aici se poate observa și corpul de iluminat cu fir și becuri Edison decorative, de dimensiuni mari, făcut chiar de colegul nostru Adrian, partea tehnică și practică a echipei noastre. De asemenea, același model de corp de iluminat, dar cu mai multe fire, se găsește și deasupra mesei de dining. În combinație cu lampa scenografică tip pălărie din zona de living, acestea devin elementele vedetă și formează accentele ludice de care era nevoie pentru a anima amenajarea casei.
În continuare, in proiectul de amenajare al casei am ales să facem trecerea către zona de living printr-un corp de de bibliotecă, care are atât rolul de a masca laterala frigiderului, pentru a nu putea fi văzută de pe canapea, dar este și spațiu de expunere pentru frumoșii corali ce fac parte din colecția mamei beneficiarei, o fostă profesoară de geografie. Am ales să integrăm acest corp cu stâlpii și grinda, într-o nuanță de gri antracit pentru a crea o delimitare vizuală între zona de bucătărie și living-dining.
Și pentru că beneficiarii nu și-au dorit niciun fel de elemente decorative cum ar fi tapetul sau vopseaua decorativă, am ales să punem în evidență materialele folosite și să placam peretele din spatele televizorului cu plăci de PAL cu aspect de lemn. Tot în living am vrut să mai aducem un element jucăuș, covorul cu pete de vopsea aruncate, cu rolul de a aduce culoare și în această zonă.
În dormitorul matrimonial, am ales să continuăm aceeași abordare decorativă, respectiv am placat peretele din spatele patului, pe care l-am scos în evidență și prin iluminarea cu bandă LED. În același timp l-am lăsat “să respire” folosind două măsuțe de cafea pe post de noptiere, iar veiozele glob sunt alese în același spirit cu corpurile de iluminat cu becuri mari de la parter. Patul este de la Divanissimi, iar dulapul de haine cu uși glisante din HPL este realizat pe comandă. Am ales să folosim HPL pentru a optimiza costurile amenajarii casei, păstrând caracterul lucios al materialului.





Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.