Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.

Denumire proiect: Restaurant
Kintaro Sushi & More
Denumire studio arhitectură:
Studio11
Echipă proiect: Katalin Crețu Csíki
Autor fotografii: Andreea Iancu
Oraș/Localizare: Oradea/Centru/Str. Vasile Alecsandri nr.19
Anul finalizării: 2021
Beneficiari: Kintaro Sushi & More
Suprafața utilă: 162 mp
Kintaro Sushi & More
Beneficiarul a vrut să reprezinte valorile brandului Kintaro, combinate cu ceva nou și diferit de orice alt local din Oradea, în același timp, funcționând ca un punct de atracție pentru vizitatorii restaurantului. Conceptul a pornit de la elementul de bază: barul, care s-a dorit să fie ceva inedit și funcțional în același timp. Ideea a fost să folosim elemente japoneze, culori calde și mult lemn masiv. Am combinat piese moderne și culoarea neagră a brandului Kintaro cu forme și obiecte ieșite din comun, pentru a crea un spațiu surprinzător. Stilul de amenajare este contemporan, cu influențe japoneze. La nivel cromatic am folosit negru mat și nuanțe de roșu cărămiziu, gri și nisip.
În mijlocul barului strălucește auriu logoul restaurantului, deoarece „Kintaro” înseamnă „băiat de aur”. În sala mare și zona de bar au fost folosite tâmplarie, elemente și îmbinări tradiționale japoneze din lemn. Imitația de rocă, ce acoperă toată lungimea barului, este realizată manual de un sculptor. Arcele ferestrelor sunt scoase în evidență de alamă, lemn și lumini. În mijlocul încăperii se află mai multe lămpi voluminoase realizate manual. În hol sunt trei spoturi care proiectează pe gresie pești. Camera specială pentru evenimente private este singurul loc unde s-a păstrat tonul tradițional japonez prin obiectele de lemn, peretele texturat, culorile calde și sutele de flori origami agățate pe tavan. Băia femeilor și cea a bărbaților ies în evidență grație jocurilor de texturi și a compozițiilor de plante și oglinzi, cu obiecte în comun, dar diferențiate prin culori. Provocarea cea mare a fost finalizarea proiectului la timp, fără surprize neplăcute, pentru a putea deschide restaurantul până la începutul verii.
Părerea beneficiarului
„Mi-am dorit un spațiu cu o senzație deosebită, în care clienții să se simtă în largul lor. Mi-am dorit să prezentăm un restaurant cu un bar complex de sushi și băuturi japoneze și internaționale. Mă regăsesc în totalitate aici, în special când văd lumea savurând o experiență construită cu atenția noastră pentru client și dragoste de muncă. Colțul meu preferat este sushi barul, unde lucrez aproape în fiecare zi ca chef și ca manager al locației. Mă bucur că am putut contribui la proiect cu experiența mea acumulată în acest domeniu, cu informații de bază de la care s-a pornit designul și împărțirea tehnică a bucătăriei. Cu designerul am avut o experiență plăcută de-alungul proiectului și ne-am susținut până la realizarea lui, indiferent de tot ce ne forța la acel moment. Mulțumesc Kata!”
Sfatul arhitectului/designerului
La un design de restaurant, aspectele cele mai importante sunt utilitatea spațiului și comunicarea vizuală. Împărțirea corectă a spațiului între angajați și clienți este foarte importantă. Trebuie să existe un echilibru și o estetică vizuală care să reprezinte brandul și mâncarea servită, un spațiu în care toți să se simtă confortabil și plăcut.





Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.