Denumire proiect: Light Mood House

Denumire studio arhitectură:
Simona Ungurean Homestyling

Echipă proiect: Simona Ungurean

Autor fotografii: Simona Ungurean

Oraș/Localizare: Târgu Mureș

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: cuplu cu 3 copii mari

Suprafața utilă: 152 mp

Light Mood House

Beneficiarii au vrut un aer modern, cu finisaje de calitate și regândirea spațiilor. Aceștia au locuit în altă parte, dorind acum să realizăm casa visurilor lor – un spațiu fluent, inundat de lumină, în culori neutre, nemuritoare.

Casa a fost gândită inițial pentru o singură persoană, cu o bucătărie mică, un dormitor, o baie, o terasă și un garaj dublu adiacent. Fiind o familie de două persoane, plus trei copii care vin des în vizită, am gândit două zone de zi – una pentru toată ziua, pe perimetrul fostului garaj, unde se și gătește și una mai formală, pentru primirea oaspeților, ca extensie a terasei cu acoperire de sticlă, păstrând o laterală ca zonă de sport. Lărgirea terasei și închiderea acesteia au creat un spațiu cu valoare arhitecturală intrinsecă unde totul e despre lumină și apropiere de natură, așa încât finisajele și mobilierul au fost păstrate cât mai neutre. Vechea bucătărie a devenit astfel dormitor, așa că acum avem o casă cu două dormitoare, o baie, bucătărie/family room și living formal.

Stilul de amenajare interioară este modern-minimalist, într-o cheie cromatică concentrată pe antracit, ivoar și lemn. Amenajarea a pornit de la bucătărie, unde am ales un MDF texturat antracit, pe care nu se văd amprentele. Mobilierul impunător de la Lube Cucine este centrul întregii încăperi și, deși griul este dur, curbele mobilierului și accentele de lemn îndulcesc ansamblul. Spațiul relativ mare și înalt al băii cu trei iluminatoare, a permis amplasarea unui duș dublu și a unei căzi freestanding. Am apelat la lastrele ceramice de 120 x 280 cm, care s-au încadrat perfect în imaginea generală a intervenției.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit cel mai tare să ne simțim „acasă”. Ne-am dorit o locuință minimalistă, ușor de întreținut, în care să se regăsească simplitatea, alegând în același timp câteva piese de efect care nu își vor pierde valoarea în timp. Colaborarea cu Simona a fost o mare plăcere și îi mulțumesc pe această cale pentru că a avut răbdare să ne cunoască cu adevărat pentru a face împreună casa visurilor noastre. Trebuie să recunosc că oaza mea de relaxare este baia, în timp ce colțul preferat al soțului este terasa cu vedere la peretele realizat din nucul bunicilor.”

Sfatul arhitectului/designerului

Terasa/living room-ul vine cu atuul adus de lumina naturală, dar ce ne facem când vine seara? Compensăm cu lumină artificială. Am folosit o multitudine de tipuri de iluminat pentru a crea o atmosferă plăcută și pe timpul serii, când prin plafonul de sticlă poți zări și stelele. Orientarea terasei este spre nord vest, astfel încât razele soarelui nu bat chiar atât de tare înăutru. Cu toate acestea s-au prevăzut sisteme de jaluzele exterioare ce pot fi închise în zilele toride de vară.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Simona Ungurean