Denumire proiect: Mărășești No. 1

Denumire studio arhitectură:
Davina Sînjorz Interior Design

Echipă proiect: Designer de interior Davina Sînjorz

Autor fotografii: Răzvan Nemțău

Oraș/Localizare: Arad

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: apartament de închiriat

Suprafața utilă: 55 mp

Mărășești No. 1

Proiectul a presupus renovarea unui apartament bell epoque. Beneficiarii și-au dorit un decor care să sublinieze cât mai bine identitatea clasică a apartamentului, un spațiu care să se remarce printre celelate apartamente disponibile pentru închiriere.

Conceptul e inspirat de atmosfera locuințelor olandeze, care combină mobilerul vintage cu piese de design consacrate și abundența de plante verzi. Am recurs la un stil Mid Century Modern, cu trăsături clasice și retro bine ancorate în prezent, un mix atemporal. Întreaga amenajare a pornit de la o lustră vintage pe care am găsit-o la un târg de vechituri. Aceasta s-a dovedit a fi un original Claus Bonderup & Torsen Thorup Fog & Morup din anii 1960. Am curățat-o, le-am prezentat-o beneficiarilor și aceștia au fost extrem de încântați, lustra devenind elementul principal din living care a conturat întregul concept.

Cromatica aleasă mizează pe nuanțe calde cu accente de culori mai vii și îndrăznețe și pe tonurile materialelor naturale precum parchetul, lemnul scaunelor și ratanul. Pe un fundal de alb și crem, gresia și butonii Terrazzo, tavanul dormitorului ușor albastru și sursele de iluminat colorate leagă contemporanul de structura clasică a apartamentului.

În living, punctul de interes îl rezprezintă zona de dining, pusă în valoare de forma circulară, materialul și silueta similară a mesei și a lustrei. Combinația scaunelor, asemănătoare ca formă, dar diferite ca material, prezintă un contrast între natural – lemn, ratan și rigid – plexiglas, metal. Canapeaua de piele ecologică are o formă tipică designului anilor ‘70 cu linii simetrice clare. Ca și întreg, se poate remarca o cheie generală cu forme rotunjite la majoritatea obiectelor folosite, asemănător stilului lui Verner Panton.

Mobila de bucătărie a fost atent gândită pentru a deveni coerentă ergonomic. Mobilierul nu are corpuri suspendate, doar polițe pentru a expune paharele, vesela, plantele și decorațiunile într-o manieră ușor excentrică prin comparație cu bucătăriile cu care suntem obișnuiți.

În dormitor am folosit pe tavan un lavabil albastru deschis și l-am decorat cu brâuri ornamentate, cornișă și rozetă, pentru a imita cât mai bine elementele originale existente înainte. Această cameră se scaldă în lumină pe tot parcursul zilei.

În baie s-au folosit două tipuri de finisaje diferite: faianță albă glazurată texturată și gresia Terrazzo cu plăci mari și mate. Oglinda rotunjită și aplica sferică leagă estetic baia de restul apartamentului.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit un apartament cu personalitate și Instagramabil, cât mai atipic față de restul locuințelor din Arad. Suntem extrem de mulțumiți de rezultatul final al proiectului. Pentru noi dormitorul este vedeta apartamentului, am întâlnit o atmosferă atât de relaxată și luminoasă, iar lustra asemanatoare unui nor pufos în contrast cu tavanul iți oferă o senzație de plutire.”

Sfatul arhitectului/designerului

Apartamentele încărcate cu istorie și obiectele vintage semnate de designeri trebuie păstrate, recondiționate și îngrijite. Nimic nu se compară cu ambianța pe care acestea o oferă. Un truc pe care obișnuiesc să îl folosesc în amenajări sunt plantele decorative. Acestea completează întotdeauna spațiul, iar designul înseamnă atenție la detalii.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Davina Sinjorz