Denumire proiect: Masculine Nest

Denumire studio arhitectură:
Iulia Știru Interior Design

Echipă proiect: Iulia Știru

Autor fotografii: Sebastian Stan
și Dan Călin

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: tânăr burlac

Suprafața utilă: aproximativ 92 mp

Masculine Nest

Apartamentul a fost predat de către dezvoltator cu toate finisajele montate și cu băile echipate. Acestea nu corespundeau cerințelor beneficiarului, motiv pentru care am ales să decopertăm tot și să le înlocuim în totalitate. Practic, am adus spațiul în punctul zero, după care am retrasat pozițiile pentru instalația sanitară și pentru cea electrică. Am îndreptat pereții acolo unde situația o cerea, am completat anumite zone cu gips-carton și am aplicat finisajele alese, conform viziunii noastre.

Apartamentul este unul de tip penthouse, gândit pe două niveluri. Deja acest aspect este un punct forte, deoarece delimitarea zonei de zi și a celei de noapte este foarte clară. Pe primul nivel, apartamentul dispunde de un hol generos, care duce către living și bucătărie. Într-o nișă este încadrată și scara care duce către etajul superior. Foarte aproape de ușa de acces în apartament există și un grup sanitar. Etajul dispune de un hol de distribuție care face trecerea către cele două dormitoare și către singura baie. Un alt aspect binevenit este dimesiunea generoasă a ferestrelor, pornind din pardoseală până aproape de plafon. Astfel, apartamentul beneficiază de multă lumină naturală pe parcusrul întregii zile.

Beneficiarul și-a dorit un spațiu masculin, care să-l reprezinte în totalitate. Putem spune că atunci când beneficiarii știu exact ce le place și ce își doresc, ei sunt cei care conturează conceptul spațiului ce urmează să fie amenajat. Așa s-a întâmplat și de data aceasta. Am cules toate informațiile, le-am filtrat prin cunoștințele și rafinamentul specialistului și am ajuns la rezultatul final. Tema generală abordată a fost compusă din elemente inspirate din natură precum piatra și lemnul, mixate cu elemente urbane/masculine precum beton și cupru. Cromatica preponderentă este bazată pe tonuri de gri și alb, cu accente de negru, cupru și nunața caldă a stejarului.

Pe lângă provocările legate de configurația spațiului și punctele slabe, de data aceasta s-au adaugăt și provocările cu care vine la pachet partea de management de proiect și de supervizare a șantierului.

Părerea beneficiarului

„Colaborarea cu Iulia a fost una excepțională în toate fazele: de la interviu, randări și implementarea efectivă, întrucât proiectul a fost unul cu livrare la cheie, colaborarea cu mine fiind de la distanță. Ceea ce m-a impresionat a fost că rezultatul final arată peste randări și nu de puține ori am primit întrebarea dacă pozele sunt reale. Alte lucruri pe care le-am apreciat au fost rezolvarea funcțională a spațiului, care nu a fost cel mai prietenos, și soluționarea rapidă a problemelor întâmpinate în implementare, precum schimbarea de costuri, livrări întârziate, etc., dar și rezolvarea spațiilor neluminate natural sau alegerea accesoriilor potrivite.”

Sfatul arhitectului/designerului

Folosirea aceluiași tip de finisaj și pe pardoselă și pe pereți în cazul spațiilor mici va oferi continuitate vizuală și implicit senzația unui spațiu mai mare. De asemenea, la conturarea unei ambianțe unitare contribuie folosirea acelorași tipuri de decoruri și finisaje pe toată suprafața amenajării. Elementele care nu depind de trenduri trecătoare își vor găsi actualitatea pe măsura trecerii timpului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.