Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect:
Mid Century Flavour
Denumire studio arhitectură:
VIM Studio
Echipă proiect: arh. int. Ștefania Bobaru Chirleșan, arh. int. Alexandra Diana Onel, arh. int. Andrei George Dobrea
Autor fotografii: arh. int. Alexandru Prodan
Oraș/Localizare: Buzău, România
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: cuplu tânăr
Suprafața utilă: 150 mp
Mid Century Flavour
Locuința amplasată într-o zonă nou construită a orașului, a fost achiziționată finisată la exterior, iar la partea interioară se afla la stadiul de gri, fără compartimentări.
Ne-am imaginat un spațiu contemporan cu influențe mid-century, în care accentul cade pe continuitatea cromatică și stilistică. Ne-am dorit să readucem elemente din acest stil atemporal și să evidențiem personalitatea și caracterul beneficiarilor. Am mizat pe linii simple și elegante și pe forme curbe.
Locuința este o casă cu etaj, la parter aflându-se o zonă de intrare, living open space, dining, bucătărie și un grup sanitar. Scara face tranziția către spațiul privat de la etaj. Aici regăsim dormitorul matrimonial cu baie proprie și un dressing, împreună cu alte două dormitoare deservite de o baie comună, accesibilă din hol.
Amenajarea a pornit de la scara interioară, proiectată ca element unificator pentru zona de intrare, living și spațiul privat de la etaj, atât prin volumetrie, cât și prin materialele folosite. Paleta cromatică a fost chiar punctul de pornire al amenajării, fiind inspirată de schemele cromatice ale interioarelor mid-century. Tot parterul este proiectat sub semnul continuității coloristice, astfel generându-se un spațiu unitar, fluid și primitor.
Zona de acces parter este dominată de oglinda rotundă de mari dimensiuni; zona de cuier se continuă cu ușile de mascare ale spațiului de depozitare de sub scară. Ceramica cu aspect de terrazzo, montată pe hol, în grupul sanitar și bucătărie se continuă pe podiumul care formează a doua treaptă a scării și care ulterior continuă în living, integrându-se ansamblului TV. Compoziția este completată de un set de trepte ieșite în consolă și placate cu lemn. Bucătăria este poziționată în legătură directă vizuală cu livingul, dar separată la nevoie de acesta printr-o compartimentare de sticlă cu cadru metalic. Dormitorul matrimonial gravitează în jurul patului cu tăblia personalizată, cu grafica semnată de Ana Bănică. Forma curbă a peretelui concentrează atenția către aceasta, iar iluminatul LED accentuează verticalitatea ansamblului.
Gestionarea la distanță a implementării proiectului a fost o provocare, dar beneficiarul a fost extrem de implicat în toate etapele. Amenajarea este rezultatul pasiunii comune pentru detalii a tuturor celor implicați, toată lucrarea bazându-se pe o bună comunicare cu aceștia.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit o amenajare care să se muleze perfect pe stilul nostru de viață și care să iasă puțin din tiparul clasic, îmbinând elemente retro și culori mai aparte, cu idei și materiale actuale, moderne. Zona preferată este zona de living, care prin versatilitatea soluției gândite, este ideală atât pentru momentele cu prietenii într-un grup mai generos, cât și pentru momentele de familie într-o atmosferă liniștită, la un ceai și un film bun.”
Sfatul arhitectului/designerului
Unul dintre “trucurile” pe care am mizat în conceperea acestui proiect a fost repetarea unui material sau a unei culori, folosindu-le ca elemente unificatoare pentru a lega spațiile care în mod normal ar părea separate sau fragmentate. Astfel, la parter am utilizat pe toată suprafața ceramică tip terrazzo, precum și MDF-ul vopsit în culori statement. La etaj, furnirul și formele curbe au jucat acest rol.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.