amenajare apartament

Situat într-un bloc din cartierul bucureştean Militari, acest apartament cu o suprafaţă de 60 mp a fost amenajat într-un stil industrial pur, care ar putea părea brut şi chiar frust în absenţa unor accente precum elementele ceramice, scaunele viu colorate sau obiectele insolite, cum ar fi vechiul radio transformat în noptieră, ce constituie, cu siguranţă, una dintre piesele de rezistenţă din spaţiu.

Military District

Amenajare apartament in Militari

Deoarece apartamentul este de închiriat, amenajarea s-a dorit a fi una de buget, cu aporturi minime din punct de vedere financiar. Timpul de execuţie a lucrărilor a fost şi el minim, de numai 30 de zile. Intervenţia a reprezentat o premieră în istoria apartamentului, deoarece din momentul construirii acestuia până la cel al demarării proiectului nu se realizase nicio lucrare de modernizare interioară. 🙂

Așadar, in proiectul de amenajare apartament, pardoselile au fost decopertate, PVC-ul fiind înlocuit cu parchet laminat. Pereţii au fost igienizaţi, iar tencuiala existentă înlăturată pentru a face loc elementelor decorative structurale, precum cărămida aparentă, element dominant şi unificator al amenajării. Baia a fost, la rândul său, decopertată, iar toate finisajele şi piesele de mobilier sanitar înlocuite.

Alături de mobilierul şi corpurile de iluminat noi, au fost păstrate o serie de obiecte pe care casa le lăsase „moştenire”, de departe cel mai de efect fiind radioul–noptieră. De asemenea, faianţa din bucătărie este cea originală, dar curăţată şi igienizată, iar o serie de piese din ceramică găsite în apartament decorează acum pereţii sau au fost transformate în ghivece.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Diez Office