Call for Projects Album 2024

Într-o manieră aparte, unul dintre proiectele selectate din portofoliul biroului reprezintă un spațiu care invită să fie parcurs. Aducem în discuție un apartament care este pe rând: locuința teporară a unui cuplu dornic să aibă un loc al lor pe malul mării, dar și un spațiu de închiriat tip airbnb.

MN airbnb

Soluția propune o planimetrie cât mai liberă, un spațiu contemporan delimitat și conturat de două camere (aproximativ 60mp, împreună cu terasa). Prima cameră sau zona principală – de zi, este un spațiu luminos pe care îl putem percepe în profunzime, treptat. Proiectul își propune să poziționeze fiecare funcțiune necesară locuirii într-o ordine firească: spațiu de primire – intrarea, sufrageria, locul de luat masa și chicineta. Privind altfel înșiruirea lor, fără nici un element de separare într-o cameră mai mult lungă decât lată, este intenționată.

Vizual spatiul este perceput ca unul singur, însă imediat ce este parcurs se observă ușor delimitarea fiecarei zone, fiecare cu detaliile ei specifice. În aceeași manieră – zona de noapte – dormitorul se remarcă printr-o rezolvare cât mai simplă care lasă loc detaliilor pentru a fi remarcate. Întregul apartament este uniformizat prin tonuri de gri – fie că sunt date de vopsitorie, fronturi de mobilier, tapet, ceramică sau corpuri de iluminat – însă este încălzit de textura lemnului și variatiuni ale nuantelor lui preluate si adaptate in diferite forme. Metalul contrastează cu celelalte piese pentru a aduce un aer industrial, subtil, având o mentenanță bună în timp pentru un spațiu cu vizitatori variați.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de BOA Studio