Call for Projects Album 2024

Miza proiectului „Moonlight Venue – The Magic Factory” a fost un concept unic, îmbinând aerul industrial cu cel urban. Salonul creează cadrul perfect unui eveniment “altfel”, ieșit din tiparele ballroom-urilor. Fiind amplasat departe de agitația orașului, relația cu natura a fost un element important, numele trădând sursa de inspirație, luna.

Moonlight Venue – The Magic Factory

Pentru a genera un spațiu inovativ, ne-am inspirat din imaginea fabricilor cu spații ample. Am apelat la elemente structurale expuse și texturi puternice: beton, metal, cupru. Cărămida a jucat un rol important, apelând la cărămidă recuperată pentru autenticitate. Aceasta este simbol al construirii, piesă cu piesă, metaforă pentru cuplurile care își clădesc noua viață sau micuții care fac primii pasi.

Lemnul pieselor de mobilier echilibrează și aduce căldură în spațiu. În spiritul tematicii alese, am simulat un cer de vară instalat cu ajutorul plafonulului negru lucios și al ghirlandelor de lumini amplasate variat. Spațiul își găsește calmul în decorațiuni florale suspendate, a căror delicatețe contrastează cu elementele brute. Terasa este orientată catre grădina spațioasă dedicată ceremoniilor și evenimentelor în aer liber. Aceasta este acoperitî cu un joc de panze textile și găzduieste, pe lângă spații de relaxare, o zonă cu gratar pentru live cooking.

Am ales o compoziție simetrică, de la intrarea princială, spre grădină, pentru a înnobila spațiul cu efecte inspirate din arhitectura catedralelor. Am obținut un caracter monumental, care marchează momente semnificative din viețile clienților. Cele două laturi scurte sunt complet vitrate pentru a direcționa vizitatorii către curtea spațioasă și a favoriza comunicarea cu natura prin deschiderile armonice. Pe latura opusă, anexele funcționale, bucătăria, grupurile sanitare, sunt amplasate în lateralele intrării, generând deasupra un spațiu podit folosit pentru surprinderea unor unghiuri inedite și pentru o extindere ulterioară. În continuarea acestor spații închise se află barul și zona pentru bufet, creând un filtru către sala spațioasă.

Foto: Deea & Flo – Andreea si Florin Ivan, Silhouettes.ro – Bianca Enache si Sergiu Irimescu, Nela&Tiberiu Photography

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de 108 Architects – Andrada Șelțer și Lorin Smărăndoiu