Denumire proiect: NOOD

Denumire studio arhitectură: arh. Andreea Oana Cucu și arh. de interior Adrian Ioan Ciorgovean

Echipă proiect: arh. Andreea Oana Cucu și arh. de interior Adrian Ioan Ciorgovean, Brand identity: Tudor Cucu

Autor fotografii: Sebastian Stan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: antreprenor

Suprafața utilă: 55 mp

Amenajarea a pornit în contextul regândirii branding-ului și a dorinței de a oferi clienților experiența senzorială a unui mediu special creat pentru degustări, oportunitate pentru a reevalua și reflecta unitar valorile afacerii. Funcțiunea hibridă (cofetărie-cafenea-wine bar) și organizarea fluxului bar-retrobar-servire-zonă de preparare, au fost posibile în doar 55 mp utili. Individualitatea spațiului și a brandului în sine este creată în jurul mindset-ului “leave the unnecessary things out” (lasă nenecesarul deoparte), care promovează un stil de viață echilibrat, o nutriție sănătoasă și de la sloganul „you are what you don’t eat”.

Targetul proiectului este, pornind de la logo, paleta de culori, mobilier, materiale, să reflecte atitudinea și promisiunea brandului, creând o experiență memorabilă – “stripped of artificials”. Mottoul “dezbracă” spațiul interior de elemente decorative inutile, păstrând un înveliș în culori definite de tonuri grej-pământii, prin aspectul brut al cimentului decorativ ce acoperă pereții și zona de servire (fronturile barului și retrobarului), cât și o pardoseală ceramică porțelanată cu tente de oțel industrial, gri-închis. Cadrul este îmblânzit de băncile din frasin, executate la comandă, scaunele și tabureții din lemn masiv, cu forme diverse, dar și de iluminatul dimabil, atent distribuit în scenă pentru a oferi scenarii adaptate momentului zilei. Nota minimalistă a ambientului este bruiată discret de tavanul aparent, cu look industrial, echipat cu instalațiile aferente de: cabluri electrice, ventilare, stingere, detecție, dar vopsit integral gri-ciment pentru a uniformiza complexitatea planului superior.

Arcul de cerc roman apare ca laitmotiv al amenajării, astfel îl regăsim de la curburile barului și retrobarului, la literele logo-ului, până la golul de trecere, la spătarele scaunelor sau picioarele miriapode ale băncilor. Aceste forme sugerează îndemnul la contact ludic, social, în detrimentul cufundării în spațiul virtual al telefonului sau laptopului.

Fundamentul pentru conturarea amenajării a constat în folosirea materialelor naturale, precum piatra, diverse esențe de lemn, tabla de oțel, sticla/oglinda, tencuieli ecologice decorative. Am încercat să promovăm angajamentul „zero plastic” și folosirea ingredientelor naturale atent alese. Mobilierul custom-made se definește prin geometrii clare, asemenea unor sculpturi brutaliste. Banchetele din frasin, mesele cu blat din calcar și cant rugos, cu picioare triple din beton poros, turnat, capătă forme grațioase datorită meșteșugului pus în operă de Ioan Moldovan. În centrul spațiului de vânzare sunt poziționate barul și retrobarul cu blat din oțel, la care s-au păstrat desenele crude ale oxizilor, din fabricație, protejate cu un strat de lac transparent.

La umbra plantelor care decorează zidul de beton al „Centrului de afaceri AFI Victoriei Plaza”, spațiul Nood bucură cu o terasă intimă, echipată cu mese rabatabile și bănci geometrice din tablă vopsită taupe și tabureți cilindrici din terazzo natural.

Părerea beneficiarului

„Pentru că nu va fi nici patiserie, nici cofetărie, nici cafenea, nici wine bar, vom defini locul nostru ca fiind spațiul Nood. Și poate de aici trebuie plecat ca să surprindem în amenajare acest caracter care scapă etichetării, fluid, impermanent. Nici nu trebuie să fie ceva ușor de etichetat, ci trebuie să fie ceva la care să vrei să revii din nou și din nou, pentru că te intrigă.”

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.