Call for Proiects Album 2024

Dual, omogen, firesc. Scenariul acestei amenajări a plecat de la ideea de a te simți prezent și mereu în locul potrivit. Am creat experiența astfel încât, indiferent de spațiul în care te afli, să simți că faci parte din el.

North Penthouse

Locuința este situată în nordul Bucureștiului, în complexul rezidențial Cap Nord Residence, având o suprafață utilă de 186 mp + o terasă de 70 mp. Identitatea acestei locuințe este dezvăluită încă de la intrare, prin cadrul care te invită spre spațiul de zi, unul deschis, unde bucătăria, locul de luat masa și zona de citit te întâmpină primitoare. Toate încăperile beneficiază de multă lumină naturală, ceea ce a permis integrarea unei palete de culori mai dramatice. În timpul zilei, am exploatat la maximum lumina naturală, iar noaptea am creat o atmosferă lină și plăcută prin iluminatul artificial.

Pentru iluminarea artificială, am folosit un sistem de șină încastrată, prevăzută cu benzi și spoturi LED, poziționate și reglate în funcție de fiecare zonă de interes. Acest sistem inteligent ne-a permis să creăm diferite scenarii pentru fiecare moment al zilei, oferind conceptului capacitatea de a-și modifica personalitatea pe măsură ce lumina naturală se schimbă în încăperi.

Zona dedicată cititului este dotată cu o bibliotecă deschisă care acoperă un perete întreg și surprinde prin dezvăluirea unei alte biblioteci încastrate, care adăpostește un șemineu pe bioetanol în partea inferioară. Aceasta este realizată dintr-un material compozit de 8 mm grosime și contribuie la crearea unei atmosfere primitoare.

Zona de zi are acces la o terasă generoasă care înconjoară întregul penthouse și oferă acces către fiecare încăpere. Apartamentul dispune de două zone de odihnă separate și un dressing principal, fiecare având baie proprie. Un element notabil în design este utilizarea riflajelor din stejar, întoarse la unghi de 45 de grade, care delimitează și oferă loc pentru o cadă freestanding în dormitorul matrimonial, cu vedere spre geam. Baile, inclusiv baia matrimonială, sunt placate cu microciment, inclusiv în zonele umede, delimitate cu plăci furniruite.

În ceea ce privește mobilierul, majoritatea pieselor au fost realizate la comandă în atelierul nostru, pentru a se integra perfect în conceptul general. De asemenea, a trebuit să abordăm cu atenție și integritate cerința clientului de a integra un sistem audio/video Bang & Olufsen în zona de zi, creând astfel un perete „sculptat” în jurul boxelor, placat cu MDF furniruit și riflaje din același material, vopsite în negru mat, cu nervurile lemnului vizibile.

Una dintre cele mai mari provocări ale acestui proiect a fost abordarea cu succes a achiziționării multor articole de mobilier originale, ceea ce a evidențiat importanța producției de mobilier personalizat și nivelul ridicat de calitate pe care trebuia să-l atingem pentru a crea o armonie în întregul concept.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.