Denumire proiect: Off the Grid

Denumire studio arhitectură:
Pure-Mess

Echipă proiect: Sergiu Călifar – arhitect șef, Cristina Sarion – head of project management, Andrei Argeșanu – head of design, Nae Răzvan Andrei – head of technical design, Teodora Trașcă și Alexandra Dobre – Randări

Autor fotografii: Sabin Prodan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu un copil

Suprafața utilă: 490 mp

Creativitatea echipei s-a materializat printr-o reprezentare luminoasă a stilului modern cu accente glam și industriale. Off the Grid este un proiect care aduce în prim-plan arta locuirii într-un spațiu fusion, cu un rezultat modern și atemporal. Beneficiarii și-au dorit ca amenajarea să rămână una relevantă în timp, așa că au fost integrate texturi din ceramică ce imită cortenul – un joc de lumini natural-artificial care creează diferite contexte și forme asimetrice controlate.

Spațiul este împărțit pe două niveluri. Parterul asigură camerele cu suprafețele cele mai generoase, astfel încât să primească și să acomodeze confortabil invitați, devenind un loc de petrecere a timpului liber. Etajul este spațiul intim care cuprinde dormitoarele.

Zona de la parter are o caracteristică proprie, relația living-bucătărie-­dining, toate gândite să comunice sinergic, într-un spațiu ce se deschide sau închide în funcție de moment. Bucătăria a fost amenajată în aceeași linie contemporană. Aerul industrial se simte în detalii, însă fără a fi o parte prezentă în mod direct. Astfel, materialele folosite sunt o combinație de accente metalice cu un fundal modern, cald și unitar, prin fototapetul care se află în întreg planul parterului.

Zona de dining iese cu ușurință din tiparul clasic pentru că a fost gândită ca un spațiu intim și versatil. Acest lucru se datorează mai ales poziției sale. Tot aici regăsești masa cu bază inspirată din forma sticlelor și a paharelor de șampanie cu forme și dimensiuni diferite. Aceasta are o structură metalică vopsită într-o singură culoare și un blat din lemn, cu margini rotunjite, imitând o întindere de apă.

Etajul se deschide prin dormitorul matrimonial, această barieră fragilă a unui stil personalizat după particularitățile beneficiarilor. Loc de odihnă și relaxare pentru cei doi părinți, acest spațiu este o oglindire perfectă a confortului unei camere de hotel cu totul specială. Tot aici întâlnești și baia matrimonială, un spațiu care oferă un capăt de perspectivă controlat prin lastrele compuse din forme organice. Întreg designul este inspirat din natură și materiale care te aduc mai aproape de ea.

Off the Grid subliniază o combinație de confort, căldură și funcționalitate. Pe tot parcursul amenajării, dintr-o cameră în alta, poți remarca cu ușurință podelele din lemn, schema de culori și decorul pereților ce creează o legătură vizuală între spațiile de noapte și cele de zi.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit o amenajare care să ne reprezinte și să aducă la interior plăcerile, hobbyurile și preferințele noastre în materie de design și funcționalitate. Credem că rezultatul reflectă perfect cerințele noastre, iar spațiul a devenit în scurt timp „acasă”. Colțul preferat este zona de relaxare din living pentru că acolo ne regăsim cu toții seara.”

Sfatul arhitectului/designerului

Punctul cheie în orice amenajare de interior este iluminatul artificial îmbinat cu cel natural. Astfel proiectul Off the Grid exemplifică foarte bine cum un material (în acest caz ceramica tip corten) poate fi folosit în mai multe spații și capătă o nouă „identitate” în funcție de ambientul dat de iluminat.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Pure-Mess – Sergiu Călifar