Denumire proiect:
Pastel Touch Apartment

Denumire studio arhitectură:
NOA Interiors

Echipă proiect: Arh. de interior Carla Popescu

Autor fotografii:
Andrei Stoica/Blurr Studio

Oraș/Localizare: Pitești

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: cuplu tânar

Suprafața utilă: 69,20 mp utili, fără terasă

Pastel Touch Apartment

Proiectul a presupus amenajarea unui apartament care urma să fie predat la cheie de către dezvoltator și care a avut ca scop închirierea. S-a intervenit din punct de vedere funcțional și estetic. Amenajarea a presupus, pe lângă proiect și urmărirea procesului de implementare, de la achiziționarea de piese de mobilier, accesorii, corpuri de iluminat, până la montajul efectiv al obiectelor custom.

Am mizat pe o amenajare modernă într-o abordare relaxată și un vibe tineresc, care să fie pe placul viitorilor chiriași. Am pus accent pe partea funcțională, profitând de spațiu la maximum, încercând ca din punct de vedere estetic să obținem un interior nu foarte încărcat, armonios și unitar.

Apartamentul este unul compact, riguros compartimentat și organizat, având o suprafață de 69,20 mp și o terasă de 6,74 mp cu acces atât dinspre bucătărie, cât și dinspre camera de zi. Planul include o zonă de zi primitoare și spațioasă, bucătărie cu loc de luat masa, dormitor, walk-in closet și o baie extrem de generoasă, în care s-a urmărit montarea atât a unei zone cu cadă, cât și a unui duș. Spațiul a fost folosit la maximum și în zona holului de la intrare, unde s-a reușit încastrarea a două module de dressing. În proiectarea acestui spațiu am acordat o atenție deosebită funcționalității, mizând pe ideea de a crea cât mai multe spații de depozitare, fără a încărca interiorul.

Tonurile calde și pastelate, alături de materialele naturale, se proiectează pe fundalul alb al interiorului. Am ales să mențin atmosfera cromatică într-o zonă jucăușă și plăcută din punct de vedere vizual, dar am simțit și nevoia unui punct de focus, ca în cazul livingului – fototapetul ales adaugă profunzime, stabilește o dimensiune tactilă și de interes decorului, îndemnând privitorul la explorare.

Sfatul arhitectului/designerului

Nuanțele pastelate pot părea estompate atunci când le regăsim în texturi similare. Combină-le și răspândește-le în mai multe elemente cu texturi diferite – perne decorative din bumbac, decorațiuni din ceramică lucioasă sau netedă – care să adauge profunzime și o senzație tactilă de primire. Alternează suprafețe netede cu suprafețe aspre și suprafețe moi cu suprafețe tari, ca să îndemni spre o percepție subtilă de confort, odihnă și armonie.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de NOA Interiors – Carla Popescu