Denumire proiect: Penthouse MD2 Arad

Denumire studio arhitectură: ATMSF Design

Echipă proiect: Arh. Bej Bogdan, Szatmari Brigita, Barna Paula, Chiriță Denis

Autor fotografii: Bogdan Lucaci (Blanche & Bogdan Photography) și ATMSF Design

Oraș/Localizare: Arad, România

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: cuplu tânăr

Suprafața utilă: 90 mp

Un spațiu foarte luminos prin culoare și textură, pentru a scoate în evidență lumina naturală prezentă în cantitate generoasă dupa ora 14:00 pe timp de vară – aceasta a fost ideea centrală pe care beneficiarul și-a imaginat-o pentru acest proiect.

Astfel am propus un concept sensibil, definit de tonuri pastelate și contrastul redat de suprafețele lucioase – plăci ceramice cu aspect marmorat și o deschidere amplă, obținut prin folosirea sticlei fumurii pentru a delimita complet zona de zi de zona de noapte. Punctul central al zonei de zi este canapeaua, care oferă posibilitatea de a fi orientat fie spre televizor, fie spre zona de dining, stabilind o relație spațială ce încurajează interacțiunea socială cu musafirii și prietenii – activitatea preferată de petrecere a timpului liber. Un cuplu tânăr, cu posibilități materiale ridicate, cei doi beneficiari au dorit ca apartamentul să reflecte stilul lor de viață actual, întrucât, în momentul apariției copiilor, vor dori să se mute la casă. Din acest motiv, dormitorul nu este delimitat de spațiul de zi, nici de zona obiectelor sanitare din amenajarea băii. Dușul și cada – elementele centrale de la etaj – sunt aliniate cu luminatorul, reușind să contureze un spațiu deosebit prin funcțiune și ambient.

Părerea beneficiarului

„Am mai colaborat în trecut cu ATMSF Design. Din acest motiv, am reușit foarte ușor să reluăm legătura cu ei pentru acest apartament, întrucât comunicarea dintre noi a devenit în timp una foarte simplă și clară. Suntem foarte mulțumiți de felul în care acest apartament a fost amenajat, mai ales pentru că tema de proiectare a fost stabilită cu mare atenție, toate cerințele fiind satisfăcute, atât cele de design, cât și cele de funcțiune.”

Sfatul arhitectului/designerului

Un truc pentru a amenaja cu succes un spațiu mic nu este folosirea culorilor deschise, ci contrastarea lor cu culori închise, lucioase. În acest caz, plăcile ceramice cu aspect marmorat poziționate la capetele de perspectivă, creează senzația de continuitate a spațiului, diminuând efectul opac inițial al pereților.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ATMSF Design – Bej Bogdan Adrian