amenajare casa

Denumire / regim de inaltime: M7/ 1 nivel
Localizare : Piatra Neamt, jud. Neamt
Suprafata: 250 mp
Arhitectura : Vinklu / arh. Stefan Pavaluta
Compartimentare : Tudoreanu Adrian, Stefan Pavaluta
Instalatii (schema functionala) : Vinklu / arh. Stefan Pavaluta
Foto :  Vlad Albu

Amenajare casa M7

Text – arh. Stefan Pavaluta

La baza dealului Cozla din Piatra Neamt, ultimul etaj al unui bloc de apartamente recent construit traseaza premisele unei locuiri pe un nivel intreg.

Un spatiu de 230mp utili cu orientare pe toate laturile prezinta un singur element dat: structura cu stalpi si grinzi de beton a blocului, care mai primeste pe alocuri grinzi secundare de metal.

Proiectul de amenajare al casei incepe inca din compartimentare prin stabilirea unor necesitati si scenarii de locuire de zi cu zi, impreuna cu beneficiarul. Punctele fixe pentru inceput sunt pastrarea aparenta a structurii blocului si fixarea zonei de zi pe spate, cuprinzand toata fatada imobilui, cu orientare completa catre deal.

In continuare, pentru amenajarea casei am incercat sa delimitam celelalte spatii necesare in zone independente, pastrand un spatiu central de tranzitie, de sine statator, proportionat corespunzator. Mai pe scurt, o alee ‘pietonala’ centrala concteaza mici ‘piatete’ interne cu functii diferite.   Traseul leaga direct spatiul de intrare oglindit cu un birou de spatiul de zi. De a lungul acestei zone de tranzit se face acces in zona de noapte cu bai, dressing, spatiu de dormit, zona copiilor si oaspetilor cu aceleasi dotari. Pe final, spatiul de zi este pozitionat transversal directiei acces cu delimitarea functiunilor de bucatarie, dining, living facuta strict prin pozitia accesului in spatiu, a pieselor de mobilier si distantei dintre ele.

O pardoseala comuna, neutra, de microciment mat intareste conexiunea prezentata dintre toate spatiile. Avand o inaltime libera mai mica, cu prezenta structurii bine definita, un alt element generator inchide relatia vizuala generala: tavanul interior in 2 ape , cu un nut perimetral, ce te conduce din intrare pana in zona de zi.

Mobilierul facut pe comanda pastreaza sau traseaza noi limite in spatiul in care este inserat. Obiectele de iluminat accentueaza trasaturile tectonice prezente si prezinta punctual zonele mobilate sau functionale ale apartamentului.

Toata “casa” este automatizata si legata la un system smart home cu panouri solare ce controleaza climatizarea, lumina, obloanele, sistemul de sunet, supraveghere, accesul, etc.

Chiar daca acest proiect de amenajare casa este mai complex, are un singur “autor”. As vrea sa sustin cu tarie ca meritul unei bune implementari, executii si al rezultatului este al tuturor celor implicati si nu ar fi fost posibila fara participarea activa a clientilor, a tuturor echipelor de executanti cu care am colaborat si au facut posibila livrarea lucrarii la un nivel cat mai intalt.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Vinklu – Stefan Pavaluta