Denumire proiect: Proton Office
Denumire studio arhitectură:
Entuzi Design
Echipă proiect: Designer de interior
Delia Plescan, Andrei Gavril,
Autor fotografii: Proton Office
(simulări 3D fotorealiste)
Oraș/Localizare: București
Beneficiari: Proton Impex 2000 SRL
Suprafața utilă: 780 mp

Proton Office

Cladirea a fost preluată de la stadiul de fundație, fiind proiectată de studioul de arhitectură AOV Arhitecture și ambientată de echipa Entuzi, atât la interior, cât și în exterior. Punctul forte al spațiului initial este forma echilibrată a construcției. Acest lucru a constituit un avantaj pentru conceptul general.

Conceptul de la care am pornit este celebrul „less is more”, o idee ce promovează o imagine generală guvernată de moderație, simplitate și calitate. Procesul a început de la dorința beneficiarilor de a oferi atât partenerilor, cât și angajaților, un spațiu care să reflecte identitatea companiei.

Spațiul dispune de o compartimentare pe cinci nivele, fiecare reprezentând o latură de activitate a companiei. Stilul de amenajare interioară ales este Japandi, o fuziune a principiilor de design japonez și scandinav – un amestec intrigant între două perspective diferite asupra minimalismului și eficienței. Cheia cromatică este neutră, creând o atmosferă calmă și armonioasă, complementată de iazul cu crapi Koy și nuanțe exclusiv naturale și plăcute vizual. Liniile simple și eleganța reprezintă elementele centrale ale acestui concept. Texturile de pal melaminat din plăci lăcuite EGGER- ­PerfectSense Feelwood texturate combină tendința spre suprafețe ce încântă toate simțurile. Proiectul a presupus o serie de dotări tehnice: schimbător căldură, panouri soloare, generator, puț apă, rezervor pluviale, decantor hidrocaburi, stație epurare, stație încărcare electircă auto.

Părerea beneficiarului

Conceptul propus este unul modern, actual, cu accente minimaliste. Este un proiect care se înscrie în linia de design neutră, ce creează o atmosferă calmă și armonioasă prin nuanțe exclusiv naturale și plăcute vizual.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.