Denumire proiect: Reședință de Patrimoniu, București

Denumire studio arhitectură:
Inspired Design

Echipă proiect: Arh. Interior Iulia
Iuga-Dohmen, Arh. Cătălin
Gherman
Echipă constructori: Inter Axa All Construct SRL

Autor fotografii: Sabin Prodan

Oraș/Localizare: zona Dorobanți, București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu 2 copii, bonă

Suprafața utilă: 474 mp

Reședință de Patrimoniu, București

Înainte de a începe renovarea casei pentru noul proprietar, aceasta avea un interior modern, dar în același timp demodat, care nu se potrivea deloc cu stilul casei construite în anii 1930 în stil Neo-Românesc. Astfel, amenajarea a pornit de la zero, ajustând inclusiv instalația electrică și sanitară conform proiect, realizând în același timp mici compartimentări, însă fără a demola vreun perete, ci doar prin adăugiri.

Casa se desfașoară pe trei niveluri, demisol, parter, mansardă și are curte interioară. La demisol se află dormitorul matrimonial cu dressing și baie proprie, un birou, dar și diverse camere tehnice, de depozitare. La parter, se află foyerul, living room-ul, dining-ul, bucătăria, camera de studiu și baia oaspeților. La mansardă se află dormitoarele copiilor și al baby-sitter-ului, fiecare cu baie proprie.

Proprietarul a dorit un design interior care să aibă acel suflu românesc de odinioră inserat într-un ambient modern și inteligent din zilele noastre, cu materiale de bună calitate, care să reziste foarte mulți ani de acum înainte.

Stilul ales este unul modern cu influențe art-deco. Amenajarea a pornit de la elementul principal, acela de casă Neo-Românească, construită în perioada art-deco. Chiar ușa de la intrare a reprezentat un punct de pornire, fiind una grandioasă, frumos decorată și foarte bine păstrată. Ca și cromatică, interiorul a fost decorat atât cu tonuri pastelate, liniștite, de bejuri și griuri deschise, cât și cu nuanțe de contrast, precum albastrul intens de pe casa scării, canapeaua din living sau fotoliul roșu energic din foyer.

Provocarea a fost colaborarea cu firma olandeză care s-a ocupat de tapisarea specială a pereților din foyer, deoarece, fiind în timpul pandemiei, aceștia nu s-au putut deplasa la locație, în România, pentru măsurători și a trebuit să preiau eu din această responsabilitate de a coordona și a gestiona toate cerințele solicitate.

A fost nevoie de o strânsă colaborare între arhitectul de interior, constructori, client și furnizori pentru a putea realiza o amenajare coerentă. Ori de câte ori se solicitau vizite în șantier sau la furnizori, întotdeauna am fost prezentă. De asemenea, dacă se cereau modificări pe parcursul amenajării, fără îndoială acestea au fost implementate. Această casă a avut nevoie de o atenție deosebită, fiind o casă de Patrimoniu.

Sfatul arhitectului/designerului

La demisol, având înălțime foarte redusă de 2.3 m a camerelor, am decis împreună cu constructorul și arhitectul să îndepărtăm tavanul de gips-carton care îmbrăca grinzile și să mai câștigăm din spațiu. Astfel, soluția a fost una de succes, deoarece, am reușit să integrez într-un mod elegant grinzile în zona de noapte, mai exact în camera unde se află dressingul, baia matrimonială și dormitorul matrimonial. Dispunerea iluminatului în scafe inteligent construite, a făcut ca aceste grinzi vizibile să reprezinte de fapt un avantaj în spațiul interior.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Inspired Design – Iulia Iuga-Dohmen