Call for Projects Album 2024

Localizat în Iași, orașul cu cea mai mare densitate de profesioniști în domeniul IT din estul României, studioul din clădirea Palas Campus este cel mai nou birou al unei multinaționale IT în România, dupa alte 3 studiouri in București, Cluj și Timișoara.

Conceptul de studio poate fi privit prin similitudine cu rezolvarea problemelor urbanistice într-un oraș eterogen, suprapopulat, în cadrul unui spațiu tensionat prin configurație (liniaritate excesivă și zone înguste, parțial umbrite). Pentru atenuarea tensiunilor induse de circulațiile lungi și înguste s-a mizat pe dezvoltarea zonei centrale prin extinderea vizuală a spațiului central format din Agora și Innovation Room spre cele două extremități; de asemenea, am avut oportunitatea să tratăm spațiul central în cadrul Atriumului ce se extinde pe verticală cu încă două niveluri.

Banda lui Möbius – Încărcătura metaforică a Benzii lui Möbius, devenind un simbol al transformării și al refacerii, este materializată în plan, prin circulațiile care se intersectează curajos în zona Agorei, generând regulile și direcțiile de organizare. Parcursul, inițial obositor prin liniaritate, este animat și direcționat, astfel încât să fie tangențial sau să străbată funcțiunile în cadrul cărora au loc activități comune, și are capăt de perspectivă Palatul Culturii, a cărui siluetă poate fi admirată prin suprafața vitrată generoasă de la Cafeteria. Fiecare subzonă este astfel definită încât să includă un spațiu important – definitoriu și dominant în zona sa. Modelul de angajament, reprezentat prin comunități și prin conceptul de pods, își regăsește resortul „urbanistic” în ideea de vecinătăți, de cartiere cu arome și vibrații specifice. Conceptul „How Will We Live Together?” a venit în continuarea celor două spații amenajate în decurs de doi ani pentru același beneficiar, „Viewpoints beyond reality” (UBC0 Timișoara) și „Boomerang” (Hexagon Cluj).

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Inland Deco – Silvia Pintilie