Call for Projects Album 2024

Situat la poalele Tâmpei, cu o priveliște superbă asupra Brașovului, acest apartament de 2 camere avea extrem de mult potențial încă neexplorat. Beneficiarii și-au dorit o reamenajare cu influențe industriale, accente de cărămidă și tonuri închise. Având deja direcțiile clare de design, conceptul s-a conturat fluid, în strânsă comunicare cu proprietarii, scoțând la iveală o locuință cu totul nouă, surprinzătoare și de nerecunoscut.

Sahara Noir

Situat la poalele Tâmpei, cu o priveliște superbă asupra Brașovului, acest apartament de 2 camere avea extrem de mult potențial încă neexplorat. Beneficiarii și-au dorit o reamenajare cu influențe industriale, accente de cărămidă și tonuri închise. Având deja direcțiile clare de design, conceptul s-a conturat fluid, în strânsă comunicare cu proprietarii, scoțând la iveală o locuință cu totul nouă, surprinzătoare și de nerecunoscut. Am modificat configurația holului de intrare prin anularea unui acces spre bucătărie, creând astfel o depozitare generoasă cu băncuță. Stâlpul ce delimitează 3 dintre încăperi – hol, bucătărie, living, perceput ca provocarea supremă din acest spațiu – a devenit în final nucleul de la care pornesc mai multe funcțiuni esențiale – zona de TV din living, depozitarea eficientă din hol și trecerea subtilă către fronturile de lucru ale bucătăriei.

Urmând dorința beneficiarilor, stilul industrial a fost introdus în living cu ajutorul peretelui placat cu cărămidă decorativă ce oferă un fundal vibrant. Restul pereților au fost vopsiți cu lavabilă gri cărbune sau placați cu mobilier custom în aceeași culoare. Ansamblurile metalice realizate la comandă continuă linia de design industrial și fac trecerea de la o funcțiune la alta, unificând aspectul întregului apartament. Trecerea către bucătărie se face prin tonuri mai calde de casmir și lemn natural, susținute și de nuanța parchetului de stejar, un produs din material hybrid – o combinație de stejar natur la suprafață și material compozit la interior. Aici, în bucătăria deschisă către living, se evidențiază materialul ce dă și numele acestui proiect – Sahara Noir. Traseul către dormitor este marcat de dulapuri custom ce încorporează un birou cu depozitare, perfect pentru lucrul de acasă, dar care ascunde și distribuitorul pentru încălzirea în pardoseală. Baia păstrează și ea tonurile închise cu ajutorul placărilor de la Florim în nuanțe de gri cu inserții fine maro. Terasa a fost și ea amenajată în același stil industrial, în tonuri închise de gri și negru. Dulapul metalic realizat pe comandă îmbracă una din laturi și oferă suficient spațiu pentru depozitarea obiectelor voluminoase. Acționarea electrică a ușii tip rulou îl face foarte ușor de folosit. Înălțimea generoasă a spațiului, vitrajele pe toată lungimea pereților exteriori, sunt atuuri ale acestui apartament ce pun în valoare atât interiorul, cât și exteriorul.

Alte elemente folosite pentru a evidenția un stil de design industrial sunt: iluminatul tehnic cu șine magnetice negre ce permit interschimbarea sau adăugarea de spoturi noi, caloriferele Irsap cu un look retro și foarte slim, profilele led speciale de 3 mm folosite la trecerea dintre diferitele tipuri de finisaje și nu în ultimul rând, multitudinea de plante pe care beneficiarii le aveau și pe care au dorit să le integreze și în noua amenajare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de MiSo Architects