Denumire proiect: Sălcimioara

Denumire studio arhitectură:
Teodora Constantinescu

Echipă proiect: Teodora
Constantinescu, Lucaciu Adriana

Autor fotografii: Lucaciu Adriana

Oraș/Localizare: sat Sălcioara,
jud. Tulcea

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu 2 copii

Suprafața utilă: 55 mp

Sălcimioara

Conceptul a pornit de la crearea unui spațiu cu funcționalitățile unui studio în stil modern-farmhouse pe locul unui fost hambar. Anexa, așa cum o numesc beneficiarii, este un open space ce cuprinde o bucătărie, dining și living, plus o baie cu cadă freestanding, o cameră tehnică și o supraînălțare cu rol de spațiu de joacă/dormit.

Bucătăria are în centrul atenției insula cu un design în stilul french cottage. Culoarea albastră oferă viață întregului spațiu și este completată minunat de ceramica realizată în ateliere locale și de contrastul cu accentele decorative de galben și culoarea lemnului. Zona de dining este dominată de o fereastră largă, care dă spre grădină și care vara oferă o priveliște spectaculoasă. În dreptul ferestrei am poziționat o masă rustică accesorizată cu obiecte de ceramică artizanală și textile din in.

Livingul, este foarte solar și se bucură de multă lumină naturală pe durata întregii zile, ceea ce îl transformă într-o veritabilă zonă de relaxare. Canapeaua a fost poziționată special, astfel încât să privească spre fereastra-televizor. Paralel cu canapeaua, sub fereastră, am realizat o bancă zidită pe lungimea peretelui. Sub televizor regăsim piesa de mobilier cu cea mai multă personalitate – masa tâmplarului. Aceasta a fost recondiționată impecabil și aduce acel plus de poveste și istorie locului.

Amenajarea este un mix între vechi și nou, în care s-au folosit atât obiecte de serie, cât și piese realizate de artizani locali. Pășind la interior, îți va fi dificil să reperezi când a fost realizat proiectul. Mi-am propus să jonglez cu un stil valabil peste timp și ani, care sare peste tendințe și influențe comerciale și mai mult de atât, conservă povestea beneficiarilor.

Părerea beneficiarului

„Anexa, cum îi zicem noi, a fost singura parte din casa veche pe care am reconstruit-o de la zero, în locul fostei magazii. Ne-am dorit un spațiu care să ne aducă aminte de cum ne simțim atunci când călătorim în zonele rurale din Franța și Italia, foarte dragi sufletului nostru. Un spațiu cald, comod, scăldat în lumină, care să îmbine vechiul cu noul. Teodora a avut răbdarea să ne asculte visurile și a creat un concept care le-a transformat pe fiecare într-o realitate mai frumoasă decât puteam noi să ne imaginăm. Insula este elementul care îmi este cel mai drag. Îmi place să stau cocoțată, cu un pahar de vin lângă, în timp ce soțul trebăluiește la cina noastră, iar fetițele aleargă pe lângă noi împreună cu cei doi căței adoptați de pe vremea șantierului.”

Sfatul arhitectului

Pentru o amenajare în stil farmhouse, combină obiecte mass market cu cele lucrate manual sau recondiționate.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Teodora Constantinescu