amenajare casa

Denumire proiect : Shades of Black

Arh: Cristina Postu

Birou de arhitectură: Răzvan Bârsan+ Partners

Suprafață utilă: 450 mp

Anul Finalizarii: 2020

Foto: Anatol Struna

Shades of black

Amenajare casa Shades of Black

Amenajarea este rezultatul renovării și amenajării unei case generoase P+ E+ M și garaj, iar conceptul este inspirat pas cu pas de o serie de povesti, de trăiri și sentimente pe care beneficiarii și-au dorit să le retrăiască zilnic.

Întregul designfolosit pentru amenajarea casei stă sub un voal de “mătase întunecată”, o alegorie a simplului fapt că legătura între camere se face prin tonurile închise, materialele aparent rugoase și dure. În realitate am reușit să îmbinam texturi care pot fi considerate prea reci cu altele foarte prietenoase și, astfel, interiorul a devenit  unul foarte comod, ospitalier.

Garajul- Povestea începe prin surprinderea în pardoseala din garaj a unei imagini cu aurora boreală. Culorile vii ale rășinii epoxidice sunt complementate de peretii finisați cu microciment și de structura aparentă metalică, iluminată la partea de sus cu benzi LED. Aceste ultime două elemente (microcimentul și structura) sunt regăsite nu doar pentru continuitate în următorul spațiu, ci și pentru a întări conceptul de “man`s cave” din următoarea cameră. Spațiu este dedicat domnului casei- un “loc de joacă” unde reușește să-și exprime creativitatea prin muzică. Adiacent se află diningul, la fel finisat, dar despărtit de un panou tip trafor din bare metalice- prin câteva piese de mobilier am transfromat zona în capitolul gotic al acestei case.

Parterul este gândit ca o bibliotecă imensă- nu degeaba piesele principale de mobilier le reprezintă rafturile poziționate până la înaltimea de 5 metri pe care se odihnesc personaje fictive din întreaga lume. La ele se pot ajunge cu ajutorul scări metalice glisante, unicul punct tip accent de ton roșu. Deși, în general, înalțimile camerelor au reprezentat o provocare din cauza faptului că acestea erau destul de mici, în cazul livingului cu supantă am avut ocazia să dezvoltăm designul pe vertical și să profităm de geamurile generoase, umbrite la exterior cu ajutorul unor riflaje.

Zona de noapte, ultima parte a amenajării casei, se află la etajul 1, respectiv la mansardă. Dormitoarele au diverse teme- de la urbanul orașelor cosmopolite învelite în noapte (de exemplu dormitorul cu tapetul care surprinde zgarie nori) la cele de inspirație industrial (lemn, culori metalice).

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Răzvan Bârsan + Partners