Denumire proiect: Sigma Apartment

Denumire studio arhitectură:
Astiza Design

Echipă proiect: Larisa Pariza

Autor fotografii: Sebastian Stan

Oraș/Localizare: Constanța

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu un copil

Suprafața utilă: 90 mp

Sigma Apartment

Amenajare apartament – Sigma Apartment

Pornind de la ideea imaginii generale de stil nordic, am încercat să dezvoltăm un stil contemporan care să se potrivească cu finisajele deja existente, cu accente scandinave, respectând spectrul estetic ales de către beneficiari. Conceptul a pornit de la camera principală și s-a bazat pe integrarea elementelor naturale – piatră și lemn, cu piesele gândite special pentru acest spațiu – sticlă, fier, în culori deschise, atât în living și bucătărie, cât și în dormitoare. De asemenea, s-a urmărit crearea de spații cât mai generoase pentru depozitare, formând un tot unitar, fără a aglomera încăperile cu obiecte de mobilier inutile.

Structura generală a apartamentului este formată dintr-un spațiu comun de living și bucătărie, o baie asociată zonei de zi, un dormitor matrimonial cu baie proprie și o cameră pentru copil. Compartimentările inițiale au fost păstrate, singura intervenție fiind inserarea în plan a unui hol de intrare, delimitat față de bucătărie printr-un riflaj realizat din mobilier cu rol de separator, dar și de depozitare.

Livingul este încăperea în care beneficiarii își petrec majoritatea timpului, astfel încât am încercat să profilăm o zonă relaxantă și confortabilă. Zona de zi este completată de o bucătărie complet utilată, cu mobilier custom, realizat din MDF cu o textură de metal oxidat în zona contrablatului, ce se armonizează foarte bine cu restul finisajelor.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit un stil scandinav, însă din dorința de a ne muta cât mai repede, a trebuit să păstrăm finisajele de la dezvoltator și am căzut de comun acord cu designerul să abordăm o direcție mai potrivită situației existente, păstrând tonurile nordice reinterpretate. Suntem foarte mulțumiți de amenajare, locul preferat fiind, bineînțeles, livingul spectaculos.”

Sfatul arhitectului/designerului

Cu toate că tavanele extensibile nu se mai folosesc atât de mult în amenajările actuale, în anumite proiecte, cum este cel de față, acestea reprezintă doza de neconformism care oferă unicitate proiectului. Noi ne-am folosit de tavanul extensibil pentru a scoate în evidență punctele de interes din încăpere.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Astiza Design