Provocarea acestui proiect a reprezentat nevoia beneficiarilor de a transforma un apartament cu un singur dormitor, într-unul cu două dormitoare, fiind necesară o cameră pentru copil. 

Soft Glam

Conceptul propus pentru acest proiect a încercat să creeze pentru beneficiari un spațiu atât util, cât şi estetic. Stilul amenajării este unul contemporan, uşor combinat cu elemente glam, de unde şi denumirea proiectului, Soft Glam Apartment. Paleta coloristică este formată din nuanțe deschise de bej, crem si roz pudrat, cu o pată de culoare în living, prin canapeaua turquoise.

O amenajare elegantă și fluidă, dată de materiale precum catifeaua, corpurile de iluminat aurii, nuanța lemnului natur si placările ceramice cu aspect de marmură. Riflajele din lemn prezente în fiecare încăpere, împreună cu parchetul dispus herringbone, încălzesc atmosfera şi dau o senzație de caldură întregii amenajări.

Provocarea acestui proiect a reprezentat nevoia beneficiarilor de a transforma un apartament cu un singur dormitor, într-unul cu două dormitoare, fiind necesară o cameră pentru copil. Acest lucru a fost posibil prin micşorarea zonei de zi și prin renunțarea la un mic dressing, urmând ca spațiile de depozitare sa fie atent plasate şi mascate în diferite zone din living şi dormitor. Cu toate acestea, zona de open space a rămas destul de generoasă, încorporând atât bucătăria şi masa de dining, cât şi zona de living.

Baia, generoasă ca spațiu, s-a dorit a fi o baie elegantă dar şi practică, iar asta a presupus integrarea unei maşini de spălat şi a unei maşini de uscat, subtil ascunse în dulapul de lângă lavoar.

Camera copilului întruneşte cerințele unui baiețel la început de şcoală, cu spații de depozitare aferente locului pentru studiu, dar şi pentru joacă. Ambianța jucăuşă este creată printr-o cromatică neutră cu tonuri de grej şi alb şi forme geometrice de tip casuță.

Sfatul designerului: Oglinzile măresc vizual spațiul şi ascund spații de depozitare care nu doresc a fi evidențiate.

Foto: Marius Venter

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ALL Design