Call for Projects Album 2024

Localizat în zona de nord a Bucureștiului, această locuință vorbește despre începuturi noi și proaspete. Scăldat în lumină naturală, acest apartament este prima locuință a unui cuplu proaspăt căsătorit. Viața lor se desfășoară într-un ritm rapid, iar ei și-au dorit o zonă de zi „ca un cub Rubik”; astfel încât zona de zi să devină dintr-un spațiu de lucru, un loc de întâlnire cu prietenii în câteva momente.

Soft Textures

Beneficiarii și-au dorit un living deschis și spațios, care să poată găzdui mai multe funcțiuni conectate între ele. Lucrul de acasă, seri de boardgame-uri, cină extinsă cu familia, seri de cocktail și seri de Netflix sunt toate la o distanță de o clipă.

Din punct de vedere estetic, ambii sunt iubitori de texturi elegante, calde și echilibrate, precum și de materiale naturale.

Acesta a fost punctul de pornire al acestei amenajări versatile, dar totuși ușor de utilizat.

Livingul este piesa centrală a apartamentului, primul lucru pe care îl observi când ajungi acasă, precum o invitație la relaxare.

În proiectul inițial, bucătăria era gândită ca un spațiu închis, neavând nicio conexiune directă cu livingul. În varianta propusă, bucătăria se deschide spre zona de living cu ajutorul unei insule, care mărește și suprafața blatului de lucru. Această insulă devine fluidă în funcție de necesități. Este locul cel mai plăcut pentru servirea micului dejun, când poți observa cum razele soarelui învăluie spațiul dimineața, înainte de a ieși în lumea zgomotoasă a orașului. Poate servi și ca masă de preparare a cocktailurilor pentru petrecerile de seară.

Pe peretele de lângă insulă, în zona geamurilor, se află o banchetă cu masă, care poate fi și loc de lectură, de lucru sau de cină, și care devine și o zonă verde, cu diverse plante.

Noile dezvoltări ale orașului vin cu o lipsă acută de depozitare, așa că la nivel de depozitare am folosit fiecare oportunitate pentru a crea spații de depozitare, dar și pentru a păstra spațiul neaglomerat de mobilier. Pe peretele din stânga intrării se desfășoară o serie întreagă de dulapuri cu fețele curbate riflate, aducând textura întregului spațiu.

La nivel de materialitate, sunt folosite materiale naturale, culori pudrate și țesături moi, astfel încât să definească un spațiu atemporal și confortabil. Nu există nicio zonă cu accente puternice, pentru că accentele puternice „obosesc” utilizatorul și ies repede din modă.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.