Denumire proiect: Stardust

Denumire studio arhitectură:
MiSo Architects

Echipă proiect: proiectare și coordonare proiect – Ruxandra ­Caraenache, Mihaela Tampiza

Autor fotografii: Sabin Prodan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: apartament de închiriat

Suprafața utilă: 165 mp

Stardust

Beneficiarul și-a dorit o amenajare modernă, elegantă, care, în primă fază, să se preteze unei locuințe de închiriat și ulterior să devină locuința sa – un apartament elegant, bine structurat din punct de vedere al funcțiunilor și cu produse de bună calitate. Ne aflăm în zona de nord a capitalei, unde nu se preta să propunem decât un concept la cele mai înalte standarde.

Am căutat soluții de finisaje și mobilare care să poată fi întreținute ușor și din materiale durabile. În același timp, fiind într-o zonă exclusivistă a Bucureștiului, am propus soluții spectaculoase, precum panoul retroiluminat de la intrare.

Conceptul nu a pornit de la un element anume, ci de la interpretarea spațiului în ansamblu. Vitrajele existente oferă un view generos de-a lungul întregului apartament. Ne-am dorit să profităm de lumina naturală și să realizăm o imagine generală omogenă.

În ceea ce privește cromatica, am optat pentru o nuanță decor de lemn în tonuri de gri, completată de accente metalice negre și aurii. Am combinat oglinzile clare, menite să mărească spațiile, cu cele fumurii ce creează o atmosferă misterioasă. Textilele în culori neutre pun în valoare materialele folosite: de la decorul de lemn până la ceramica pentru blaturile din bucătărie și dining. Pentru pereții care nu au fost tratați special cu placări sau materiale decorative am folosit vopsea lavabilă în nuanța gri cașmir. Am căutat ca aceasta să reprezinte corespondentul culorii lemnului ales pentru fronturile mobilierului, lucru care ne-a ajutat la o continuitate în design și la scoaterea în evidență a contrastelor.

Acest spațiu amplu a rezultat prin unirea a două apartamente, inițial gândite să funcționeze independent. Funcțiunile au fost jonglate astfel încât să obținem o nouă distribuire: două dormitoare matrimoniale, un dormitor mic care acomodează și un birou, un dressing spațios, trei băi, zona de living și zona de dining dedicate și o bucătărie generoasă complet utilată. Pentru serile calde de vară avem două terase cu acces direct din zona de zi și dintr-unul din dormitoare.

Părerea beneficiarului

„Recomand cu căldură echipa MiSo Architects, unde tinerețea aduce prospețime interioarelor, anihilând banalul.

Sub „bagheta” lor, spațiile devin primitoare, exprimând deopotrivă cerința beneficiarului și imaginea artistului. Un proiect realizat cu succes, un proiect în care arta și creația s-au împletit cu măiestria și devotamentul unor oameni minunați!”

Sfatul arhitectului/designerului

Placările pereților cu lemn îți oferă posibilitatea să te joci cu diverse forme și cu materialele. Tratând pereții astfel păstrezi unitatea în ceea ce privește designul și poți crea cu ușurință senzația de înălțime. „Sparge” placările cu inserții metalice și vei avea niște detalii arhitecturale care aduc eleganță și rafinament.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.