Pentru acest proiect ne-am găsit inspirația în orașe faimoase. Plecând de la preferințele beneficiarilor pentru elemente din stilul mediteranean, am ales orașul Valletta. Ne-am dorit să obținem o atmosferă serenă, caldă. În arhitectură, acest lucru s-a tradus prin forme simple, materiale naturale, combinații de texturi și culori ale pământului.

Datele de temă au presupus crearea unui spațiu comfortabil, cu o atmosferă specifică vacanțelor, în conexiune puternică cu natura. Pe de altă parte, a fost important să atragem atenția prin amenajare viitorilor clienți din circuitul turistic. Am îmbinat elementele mediteraneene într-o manieră modernă, combinând accentele specifice zonei cu baza minimalistă.

Formele simple ale mobilierului se îmbină cu arce de cerc în locuri cheie. Nuanțele deschise sunt balansate de culori puternice derivate din natură, precum teracota, complementate de nuanțe reci de gri. Texturile brute de lemn, ratan și iută contrastează cu comfortul zonelor de stat, realizate din catifea. Spațiul amenajat a avut o amprentă ofertantă, lasandu-ne posibilitatea de a nu propune o succesiune clasică open-space living-dining-bucătărie. Astfel, insula de luat masa are o volumetrie bazată pe forme curbe și devine un punct focal, fiind vizibilă încă de la intrare. Acesta mediază intre linia de bucătărie discretă și zona de zi amenajată în intrândul de la fereastră. Astfel, spațiul amenajat cu locuri de stat devine intim și ferit, beneficiand de cea mai bună panoramă.

Un alt accent este întreagă zona de noapte, aceasta ocupând spațiul principal al încăperii. Poate fi considerată vedeta amenajării, fiind ridicată pe o „scenă”, o platformă menită să ofere un plus de spatiu de depozitare într-o manieră discretă. De asemenea, am integrat o banchetă ce poate extinde zona de zi, integrând un alt element curb în cazul spătarului. Detaliile introduse în această zonă, accentele textile de iută și ratan, conferă vibe-ul de vacanță căutat de la început.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de 108 Architects – Andrada Șelțer și Lorin Smărăndoiu