Call for Projects Album 2024

Proiect rezidențial – amenajare apartament patru camere. Beneficiarii și-au dorit o amenajare caldă, primitoare, încare să se regăsească.

Beneficiarii și-au dorit o amenajare modernă, călduroasă, în care să se simtă ‘acasă’. Apartamentul se află într-un bloc nou, predat deja finisat. Intervențiile făcute au fost minime pe partea de instalații. S-au folosit pozițiile existente pentru a nu mai sparge și a întârzia astfel predarea. Ca și stil, s-a dorit o amenajare modernă, cu accente elegante. Apartamentul este unul generos ca suprafață, aproximativ 140 mp – 4 camere. Zonele sunt bine delimitate – zona de intrare, unde avem un hol generos, de-a lungul căruia sunt dispuse biroul, dormitorul de copil și 2 băi, iar în capătul acestuia, zona de living – deschis spre bucătărie și zona dormitorului matrimonial. Este un apartament în care lumina joacă un rol esențial, fiind foarte luminos. Datorită luminozității, ne-am putut juca cu cromatica, folosind accente puternice de culoare.

Holul este generos ca dimensiune, am putut acomoda astfel depozitarea atât de necesară. În zona intrării am optat pentru o comodă suspendată și o oglindă generoasă, care amplifică vizual spațiul și creează continuitate vizuală. Culoarea aleasă pentru MDF-ul dulapurilor este alb, din același considerente, și anume pentru a mări vizual spațiul.

Livingul constituie unul dintre punctele de interes ale amenajării. Având și bucătărie deschisă, a trebuit să găsim echilibrul perfect între aceste două funcțiuni. Astfel, am ales pentru zona de living/relaxare un mobilier din MDF gri, creat la comandă după specificațiile noastre. Pentru a separa livingul de hol am optat pentru un riflaj, tot gri, astfel delimitând zonele. Am ales o canapea confortabilă, gri, iar o parte din aceasta am decis să o comandăm roșie pentru a aduce un accent în această zonă și a sparge un pic monotonia creată de griurile din jur.

Bucătăria nu este mare ca dimensiune, astfel că a trebuit gândită milimetric pentru a acomoda toate funcțiunile necesare. Am ales electrocasnice incorporabile, pentru a putea include tot ce aveam nevoie. Insula ce deserveste bucătăria are dublu rol – de a delimita spațiul bucătărie/dining și de a mări spațiul de depozitare. În bucătărie am ales să mergem pe mobilier alb lucios, pentru a nu aglomera vizual. Și aici, am simțit nevoia de accente de culoare, și am ales tot roșul pe care l-am folosit și în zona de relaxare.

Zona de dining a fost gândită în ton cu restul amenajării. Griul scaunelor este similar griului ales pentru canapea. Tavanul zonei de dining constituie un element de interes – am ales să îl finisăm cu o vopsea ce imită betonul, pentru a da o notă specială amenajării. Am ales o masă din sticlă pentru a lăsa impresia de spațiu prin transparența blatului. Ca accente generale, pe lângă roșu am ales și metalul negru. Acesta este prezent în picioarele scaunelor de bar, corpuri de iluminat, dar și măsuțe de cafea. Am ales să nu colorăm pereții, pentru a servi ca suport tablourilor pe care beneficiarii noștri le colecționează de câte ori merg în vacanțe. Acestea aduc o notă de dinamism amenajării și completează perfect amenajarea noastră.

Dormitorul matrimonial continuă linia amenajării. Este gândit în tonuri de gri, pe care le-am animat cu accente colorate. Elementele majore de mobilier – patul – le-am ales gri, asemenea covorului și draperiilor. Pentru a sparge monotonia, am ales să aducem roșul din zona de living în draperie, dar și un roz fuchsia prezent în taburet și o parte de draperie. Astfel, am adăugat o notă feminină amenajării dormitorului. Fiind o cameră foarte luminoasă, am ales să nu obturăm suprafața vitrată și am ‘îmbrăcat-o’ cu o perdea din voal simplu, alb. În dormitor am împărțit funcțional spațiul, creând o zonă de dressing, zona de noapte și o zonă de relaxare. Dressingul a fost gândit eficient, astfel încât să acomodeze cât mai multe din nevoile beneficiarilor. Ușile au fost realizate din MDF alb, cu profil metalic negru, pentru accent. Pentru zona de relaxare am ales un fotoliu confortabil, alb, care să nu iasă foarte mult în evidență. În dormitor am ales să adăugăm și câteva plante verzi, pentru a aduce un pic din natură în interiorul casei. Și aici, ca și în dining, am ales să finisăm tavanul cu o vopsea decorativă culoarea betonului pentru a aduce un plus de dramatism amenajării.

Biroul, datorită situației binecunoscute – pandemiei – a fost necesară și amenajarea unui birou, beneficiarii lucrând de acasă. Pentru birou am ales camera cea mai mică din apartament. Cromatica completează perfect restul amenajării. Mobilierul alb, canapeaua și biroul, se integrează perfect, neieșind astfel în evidență și neaglomerând spațiul. Accentele folosite sunt aceleași – roșu pentru fotoliu și draperii, corpurile de iluminat metalice, dar și peretele vopsit în verde. Am ales verdele pentru a ‘calma’ roșul folosit, și a înmlânzi un pic cromatica. Camera este și ea împărțită în zone funcționale – zona de lucru, cea a biroului, și zona de relaxare – zona canapelei și a fotoliului. Și aici, proprietarii și-au pus amprenta prin aducerea de tablouri.

Dormitorul băiatului a fost tratat ca o cameră de adolescent. Zonificat și el în zona de dormit, dressing și zona de birou, îndeplinește toate funcțiunile cerute. Am optat pentru un pat de o singură persoană, tapițat, pentru a câștiga spațiu. Cromatica este una demnă de un adevărat adolescent; albastrul reușind să transmită exact genul și personalitatea celui ce ocupă această cameră. Tapetul cu harta lumii constituie punctul de interes din această cameră. Și aici, am adus câteva pernuțe roșii pentru a aminti de accentele din restul camerelor. Mobilierul ales este alb, cu accente metalice negre, pentru a continua linia prezentă în restul casei.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de iDecorate – Irina Radu