Call for Projects Album 2024

Echipă proiect: arh. Olivia Zahalca, arh. Radu Postolache Autor fotografii: Vlad Pătru Oraș/Localizare: București Anul finalizării: 2023 Suprafața utilă: 78 mp

Sunset Lake Apartament

Planul apartamentul se deschide generos către zona de zi – un open space living-dining conectat vizual la spațiul semi-deschis al bucătăriei; iar în planul secundar, zona de noapte formată din două dormitoare și o baie. Fiind un apartament preluat gata finisat de dezvoltatorul imobilului, ne-am concentrat pe definirea funcțională a spațiului și ascunderea micilor imperfecțiuni de compartimentare prin compunerea inteligentă a mobilierului custom. Mobilierul custom îmbracă și ascunde colțurile neregulate ale pereților de compartimentare – astfel bucătăria semideschisă se întrevede subtil prin nișa deschisă în frontul continuu al mobilierului de depozitare. Mobilierul de depozitare devine astfel un portal ce leagă funcțional și estetic bucătăria de zona de luat masa și living.

Peretele lung al holului de acces, având o prezență puternică în spațiul zonei de zi, a fost transformat într-un perete de accent „expozițional”, prin alegerea unui tapet cu un model puternic decorativ. Oglinda (pe toata înălțimea) din capătul holului dă senzația de continuitate spațiului, prelungind și oglindind „muralul” decorativ. Corpurile de iluminat au un rol foarte important în definirea și conturarea spațiilor: – plafoniera circulară cu diametru mare marchează centrul spațiului de relaxare din jurul canapelei – șina în formă L accentuează parcursul spațiului, iar cele trei tipuri de spoturi atașate șinei sunt funcțional alese: spoturi liniare pentru iluminatul general, spoturile cilindrice direcționate pentru luminarea de accent a peretelui decor și spoturile suspendate ce marchează locul de luat masa. Decorul pereților oferă personalitate spațiului: – (living) tapetul cu model decorativ, ca o operă de artă într-un muzeu; – (dormitor master) tapetul cu aspect ciment: atmosferă sobră, dar în același timp serenă; – (dormitor oaspeți) tapetul vegetal te transpune in liniștea naturii. Linia generală cromatică a mobilierului custom, în tonuri calde de lemn natur și griuri luminoase, devine un fundal deschis pentru piesele de mobilier atent alese cu forme fluide și în culori accent (verde, negru).

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Postolache Zahalca Arhitectura