amenajare hotel

Autor Principal: arh. Adrian Soare

Co-autori: arh. Cristina Popescu, arh. Andrei Cumpănășoiu

Șef Proiect Specialitate, arhitect atestat MC restaurare: arh. Cătălina Preda

Manager Contract: arh. Ivona Amariței

Echipa de proiectare: arh. Anca Ionescu, arh. Anca Bendescu, arh. Andrei Tintari, arh. George Nițoiu, arh. Ioana Aron, arh. Cosmin Anghelache

The Marmorosch Hotel

Amenajare hotel The Marmorosch

Fostul sediu al Băncii Marmorosch Blank a fost proiectat și realizat de Petre Antonescu începând cu anul 1912 în mai multe etape. Principalele personalități asociate clădirii sunt Jacob Marmorosch, Mauriciu Blank, Petre Antonescu, Anghel Saligny și Cecilia Cuțescu-Storck. Prin calitățile spațiale și decorative, clădirea clasată Monument istoric Clasa A este un exemplu semnificativ al arhitecturii bancare și de inspirație tradițională din prima jumătate a secolului XX.

În scopul schimbării funcțiunii în cea de hotel, s-au realizat lucrări de consolidare, reconversie funcțională, restaurare, renovare și amenajare a hotelului. De asemenea, au fost făcute amenajări interioare specifice funcțiunii de hotel și funcțiunilor complementare precum alimentație publică, comerț, piscină, spa.

Structura de lemn a șarpantelor a fost înlocuită cu o structură metalică și reconfigurată înspre strada Doamnei, păstrând cotele de cornișă și coamă existente, pentru a permite amenajarea camerelor de hotel. Învelitoarea a fost refacută din tablă de zinc, similară ca geometrie și culoare cu cea inițială. În timpul șantierului au fost făcute descoperiri arheologice, necesitând întreruprea lucrărilor și modificarea soluțiilor constructive. Adaptarea clădirii la cerințele de siguranță în exploatare și securitate la incendiu în vigoare cât și la standardele stricte Marriott cu păstrarea tuturor elementelor valoroase existente a constituit o provocare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cumulus