Call for Projects Album 2024

Conceptul acestui proiect s-a conturat din dorința de a crea un ambient cu alură feminină, în care formele fluide și elementele naturale se îmbină într-o compoziție echilibrată, dominată cromatic de nuanțe deschise, ca un bujor de primăvară delicat.

The White Peony

Proximitatea față de parcul Verdi, dar și afinitatea beneficiarei pentru zona mediteraneană, au influențat estetica conceptului și alegerea materialelor și a finisajelor definitorii.

Locuința de aproape 100 mp utili este formată dintr-un dormitor, un birou, un living cu bucătărie open-space, hol, 2 băi, o spălătorie și o terasă de 20 mp către care au ieșire cele 3 încăperi principale ale apartamentului. În scopul obținerii unui cadru curat, neutru, s-a optat pentru o paletă cromatică predominată de variații de alb și gri deschis. Acest lucru a facilitat evidențierea obiectelor cheie precum canapeaua cu formă rotunjită, măslinul sau insula de bucătărie. În același timp, pentru o atmosferă mai caldă s-au folosit lemn natural pentru pardoseală și în realizarea unor piese de mobilier pe comandă, dar și materiale textile diafane.

Continuând ideea unui interior care să transmită feminitate, liniște și mindfulness, s-a folosit un alt element estetic comun în mai multe spații – placările parietale riflate. Placările oferă un anumit ritm și vibrație. Această vibrație, care duce cu gândul la mișcarea valurilor mării, se regăsește și la placarea insulei de bucătărie, la abajurul din fetru al suspensiei centrale din living, dar și în unduirea perdelelor. Rezultatul proiectului constă într-un interior surprinzător, luminos, ce transmite o stare de bine, de vacanță și care creează o barieră estetică și senzorială față de agitația ce îl inconjoară, chiar în inima orașului.

Foto: Sabin Prodan

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de MiSo Architects