Denumire proiect: Tudor Tailor showroom

Denumire studio arhitectură:
Pure-Mess

Echipă proiect: Sergiu Călifar – arhitect șef, Sarion Cristina – head of project management, Andrei Argeșanu – head of design, Nae Răzvan Andrei – head of technical design, Teodora Trașcă și
Alexandra Dobre – Randări

Autor fotografii: Sabin Prodan

Oraș/Localizare: Iași

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: business owner

Suprafața utilă: 96 mp

Tudor Tailor showroom

Beneficiarul și-a dorit realizarea unui showroom care să transpună în realitate valorile brandului și să evidențieze eleganța și rafinamentul produselor Tudor Tailor. Poziția strategică și suprafețele vitrate generoase, care permit expunerea produselor într-un mod lipsit de restricții, au fost încă de la început reperate ca puncte forte ale spațiului.

Identitatea brandului se traduce prin experiența de a îmbrăca un costum unic, executat dupa cele mai înalte standarde și folosind materiale de calitate superioară. Același lucru și l-au dorit și beneficiarii prin amenajarea noului lor spațiu din Iași – să transmită prin design plăcerea de a purta un costum. Spațiul se află în Unique Office Building, una dintre cele mai importante clădiri de birouri din Iași.

Preluând spațiul fără compartimentari stabilite, am împărțit suprafața în trei zone: zona de intrare cu cashdesk-ul, care cuprinde majoritatea produselor expuse și cabina de probă, unde se subliniază conceptul de Personal Tailor, care se accesează printr-o arcadă realizată din mobilier, zonă de discuții cu fotolii și ecran de planificare a ținutelor și o zonă funcțională, destinată personalului cu grupul sanitar și chicinetă.

Elementul-cheie al amenajării este vitrina. Aceasta trebuia să fie vizibilă și expresivă, fără a interfera cu fațada originală a cladirii. Prin urmare, au fost adăugate ­standere cu structură metalică și bare metalice suspendate care permit schimbarea decorurilor în funcție de sezon, dar oferă și o iluminare adecvată spațiului, fără a obtura privirea de ansamblu către interior.

Stilul de amenajare interioară este industrial cu accente glam. Cromatica spațiului este dată de nuanța predominantă a lemnului natur împletită cu grafica ceramicii Florim și scoase în valoare de mici inserții de negru din elementele metalice și sticla pentru rafturile de expunere.

Odată ce un client trece pragul showroomului, el poate aprecia combinația dintre mobilierul din PAL și ceramica ce imită conglomerate naturale din pietre fine. Elementele naturale au fost echilibrate de lastrele de ceramică montate atât pe construcția din zona recepției, cât și în cea de-a doua cameră. Spațiul devine astfel unul primitor și modern, adaptat nevoilor beneficiarilor, exact așa cum piesele vestimentare și accesoriile Tudor Personal Tailor pot fi personalizate în stilul celui care le poartă, până în cele mai mici detalii. Au fost inserate elemente precum rafturile personalizate, vitrine care oferă claritate, biblioteci din materiale care dau eleganță spațiului și lumini care pun în valoare produsele din showroom.

Părerea beneficiarului

„Tudor Personal Tailor este un concept britanic de croitorie privată adaptată și reinventată către nevoile prezentului.

Experiența acestui brand se traduce prin plăcerea de a îmbrăca un costum unic, executat după cele mai înalte standarde, folosind materiale de calitate superioară. Ne-am dorit același lucru de la showroom – să transmită prin design nevoia de a purta un costum, de a avea un stil de viață, o anumită atitudine.”

Sfatul arhitectului/designerului

Întreg proiectul este realizat după desenele proprii, personalizate conform dorințelor beneficiarilor. Echipa Pure-Mess a luat în considerare fiecare detaliu, de la rafturi personalizate, vitrine, standere, biblioteci, și până la lumini, toate concepute pentru a scoate în evidență piesele vestimentare și pantofii Tudor Tailor.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Pure-Mess – Sergiu Călifar