amenajare apartament

Proiectul a constat în amenajarea și mobilarea unui apartament cu trei camere, preluat la alb (cu finisajele deja montate) pentru un tânăr ce lucrează în domeniul IT, care urmează să locuiască împreună cu prietena sa.

Suprafață utilă: 56 mp
An finalizare: 2022
Investiție: aproximativ 24 000 euro
Locație: Bucuresti, Hills Palady
Fotografii: Stan Sebastian

Turquoise Symphony Apartment

Amenajare apartament Turquoise Symphony

Beneficiarul și-a dorit o amenajare simplă a apartamentului, luminoasă, în care să predomine culorile pastelate, fără ca interiorul să fie prea feminin. În același timp, având în vedere suprafața redusă a apartamentului (56 mp) a trebuit să eficientizăm cât mai bine spațiul disponibil. Provocarea amenajării apartamentului a fost să reușim să facem acest lucru cu un buget de aproximativ 24.000 de euro.

Apartamentul este nedecomandat, deci se intră direct în living, ceea ce ne-a condus la o serie de decizii pentru a face spațiul mai funcțional. Încă de la început am aflat de la beneficiar că își dorește să închidem bucătăria, iar soluția a fost să propunem uși cu structură metalică și sticlă, realizate la comandă, care să nu lase mirosurile să treacă, dar care să nu obtureze foarte mult vizual, având în vedere că living-ul nu are fereastra proprie, ci își primește lumina prin bucătărie.

De asemenea, pe lângă canapeaua de la binecunoscut magazin de mobilă, în living am propus câteva piese de mobilier pe comandă. Chiar la intrare avem zona de cuier și pantofar care se continuă cu mobilierul de TV. Tot pe comandă am propus și biblioteca care înglobează aerul condiționat în partea de sus și ascunde caloriferul în partea de jos. Acestea erau primele lucruri pe care le vedeai cum intrai în apartament, așa că am decis să le intregrăm într-o piesă de mobilier, pentru ca spațiul să pară mai ordonat.

Dar depozitarea principală din living se află lângă canapea – un dulap cu cinci uși placate cu oglindă, pentru a mari vizual spațiul, dar și pentru a-l face să pară mai luminos. Aici am putut să ascundem hainele de iarnă, pantofii, aspiratorul, uscatorul și alte obiecte care nu vrem să fie la vedere.

Bucătăria a fost o adevărată provocare, având în vedere suprafața redusă a acesteia și faptul că aici se află și centrala termică, pe care ne-am dorit să o mascăm în mobilier. Câteva dintre soluțiile noastre au fost să folosim o plită cu două ochiuri și chiuvetă de dimensiuni mici pentru a maximiza spațiul de lucru pe blat, iar cuptorul cu microunde încastrabil a fost poziționat în corpurile superioare.

Lângă chiuvetă am reușit să integrăm chiar și o mașină de spălat vase, slim. Pe partea opusă am incastrat frigiderul și am propus o coloană cu sertare și ușă, pentru depozitare diversă, având în vedere că pe cealaltă latură nu am avut cum să obținem mai mult spațiu de depozitare. Ar mai fi de menționat că am ales să ascundem finisajele care se găseau în apartament, acestea erau demodate și nu se încadrau în amenajarea apartamentului. Astfel, am acoperit gresia cu microciment, iar pentru contrablat am ales să ne întoarcem cu materialul blatului, cu aspect de lemn.

În dormitor am ales să obținem o atmosferă liniștită, cu un aer visător, prin tapetul cu un model deosebit. Beneficiarul și-a dorit ca cea de-a treia încăpere să fie birou, dar am integrat aici și o canapea extensibilă, pentru momentul când vor avea oaspeți.

În concluzie, pentru amenajarea apartamentului, am propus un interior dominat de nuanțe pastelate de turcoaz și albastru, cu câteva inserții de lemn pentru o atmosferă mai caldă și am eficientizat spațiul cu ajutorul mobilierului pe comandă, încadrându-ne în același timp într-un buget redus.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.