amenajare cafenea

Twobytwo coffee&vintage – str. Constantin D. Aricescu nr.50A, sector 1, Bucuresti.
Autori: arh. Ana Maria Oancea, arh.Stefan Pavaluta
Basorelief interior: Cristian Frone
Foto: Vlad Albu

Amenajare cafenea TwoByTwo

Text Stefan Pavluta

O casa de colt ce prinde o a doua viata. La inceput a fost parterul inalt cu un magazin de obiecte si accesorii realizate de designeri romani. Au ramas gradina si demisolul in legatura (aproape) directa cu strada.

Cafeneaua si magazinul de haine vintage transforma un fost garaj auto, pozitionat perpendicular pe strada si  deschis pe toata latimea intr-o “camera” la care ai acces din strada. Planul general este compus din diferite camera, conectate intre ele.

Rampa auto devine acces si gradena, o oglinda a spatiului interior.

In procesul de design si amenajare a cafenelei, am continuat cu masa comuna, elementul-cheie de la TwoMinutes coffee shop si am gravitat cu restul de piese lipsa in jurul ei. In acest scenariu, blatul principal nu are limite echivalente ,ci determina diferite zone de departare si apropiere unde clientii pot interactiona intre ei sau cu barista, fiind accesibil pe amble parti. Aceasta zona este intregita de alte spatii de sezut pentru clienti si cateva insertii de mobilier pentru sustinerea functiunii de coffeeshop. Mobilierul este realizat din lemn masiv, cu un design orientat mai mult catre detaliu decat catre suprafete vizibile. Imaginea generala a cafenelei este echilibrata de diferitele elemente si detalii vizuale – corpuri de iluminat, produse de vanzare, pahare, ustensile, meniu si nu in ultimul rand un basorelief facut de Cristian Frone, special pentru TwobyTwo.

Restul de camere sunt configurate complementar spatiului principal – bai, depozitare, separeu cu magazinul de haine vintage. Gradina devine “spatiul” comun al casei,  un mediator al tuturor functiunilor prezente in imobil. Zona de stat amenajata pentru cafenea preia aceeasi intentie din interior si determina zone mai inguste, mai late dupa vegetatia existent si apropierea sau departarea fata de casa.

Arhitectura de detaliu. Spatiul interior cu gradena si gradina devin o „bucatarie” a strazii, deschisa doi cate doi catre trotuar.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Vinklu – Stefan Pavaluta